Ik maak vaak truffels en die zijn iedere keer weer om te genieten. Alle combinaties zijn eigenlijk mogelijk. Kies je favoriete soort koek en chocola uit en maak hier je truffels van. Zo simpel is het.
Aangezien ik steeds nieuwe recepten aan het bedenken ben, er wat creatiever mee word en van nieuwe dingen proberen houd, heb ik ook weer een nieuw soort truffel en daar gaat je mond echt even van openstaan.
Een brownie-truffel met pure chocolade en rode port. Ik zie het water al uit je mond lopen..
Deze zijn perfect voor bij de koffie, als dessert met een bolletje ijs, of gewoon als lekkere snack.
9 grote truffels
Ingrediënten
- 6 chocoladebrownies (ik gebruikte die van Deen. Je kunt ieder soort chocoladebrownie gebruiken)
- 3 repen pure chocolade
- Rode port
Bereiding
- Verkruimel de brownies in een grote kom.
- Snijd ongeveer een halfe chocoladereep in kleine stukjes en doe dit bij de brownies.
- Schep ongeveer 3/4 eetlepels rode port in de kom en. Kneed alles nu goed door.
- Rol er balletjes van en leg deze voor minimaal 1,5 uur in de ijskast.
- Meng de overige chocolade au ben marie.
- Leg één voor één de truffels op een vork en giet met een lepel de gesmolten chocolade over de balletjes.
- Leg ze allemaal op een snijplank of bord met zilverfolie/bakpapier en decoreer ze nog met wat versiersels (balletjes als deze, of verkruimelde brownie die je over had).
- Laat de truffels weer goed afkoelen en hard worden in de koelkast. Dan heb je ‘s avonds een heerlijke snack bij je kopje koffie.