Brioche toast met port salut en biefstuk teriyaki

31 januari 2023

Brioche toast met port salut en biefstuk teriyaki

Ik heb hier weer zó’n lekker recept voor jullie. Het is een ongelooflijk makkelijk broodje en er zitten maar een paar ingrediënten op, maar less is more zeggen ze weleens.

Uiteraard maakte ik deze met briochebrood, want het is een soort verslaving en als je daar eenmaal aan begint, kom je er niet zo makkelijk meer vanaf.

Ik maakte ooit al eens dit soort broodjes met brie, champignons en bosui. Héérlijk! Die zijn zooo vaak gemaakt en ik bedacht daarom een nieuwe variant daarop. Het resultaat mag er weer zijn, want ik gaf mijn lunch weer een 10/10 (al doe ik dat best wel vaak…).

Duur: 15 minuten

3 broodjes

Ingrediënten

  • 3 plakjes briochebrood (van 1 groot briochebrood AH)
  • 1 kogelbiefstukje
  • 1 avocado
  • Handje pistachenoten
  • 1 stuk port salut kaas
  • 2 eetlepels teriyakisaus
  • Snuf paprikapoeder
  • Peper en zout

Je kunt het kogelbiefstukje altijd vervangen voor eventueel een stukje ossenhaas.

Bereiding

  • Snijd 3 plakjes van het brioche brood en snijd 6 plakken van de port salut. Beleg ieder broodje met 2 plakjes kaas.
  • Verwarm de oven voor op 185 graden en zet de broodjes hier voor 8 minuten in.
  • Bestrooi de biefstuk met peper en zout. Laat een klont boter bruin worden in de pan en bak de biefstuk hier 2 om 2 minuten in. Laat hem vervolgens nog 5 minuten rusten in wat folie.
  • Snijd de avocado in plakjes en beleg ieder broodje met 3 plakjes avocado. Strooi hier wat paprikapoeder over.
  • Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Meng deze in een kommetje met de teriyaki. Leg de plakjes met saus nu op de avocado.
  • Maak de pistachenootjes wat fijn en garneer de broodjes hiermee.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies