Brioche steak tartaar

8 augustus 2025

Brioche steak tartaar

Dit wilde ik al zó enorm lang maken en de reden waarom ik het niet deed? Geen idee. Werkelijk waar geen idee.

Wel heb ik de afgelopen jaren veel tonijn- en zalmtartaar gemaakt, maar in restaurants bestel ik ook graag steak tartaar. Het is zo’n heerlijk voorgerecht.

Deze steak tartaar maakte ik op brioche uit de pan. Dat is mijn favoriet, dus deze combinatie was super.

Ik maakte het af met toefjes Japanse mayonaise, maar je kan er zelf natuurlijk ook voor kiezen om met een ander sausje te garneren.

Let op: het is wel heel belangrijk dat je vers vlees bij de slager haalt en zegt dat het voor steak tartaar is + was je handen heel goed vooraf !!!

4 broodjes

Duur: 25 minuten

Brioche steak tartaar

Ingrediënten

  • 2 plakken brioche brood
  • 200 gram verse biefstuk voor steak tartaar (vragen bij de slager)
  • 1 augurk of 5 mini augurkjes
  • 1 sjalot
  • 1 grote theelepel Dijon mosterd
  • 2 theelepels kappertjes
  • Peper en zout
  • 1 theelepel Worcestershire sauce
  • Kleín beetje Tabasco (naar smaak)
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • Japanse mayonaise (of andere mayonaise) voor de garnering
  • Klont boter

Bereiding

  • Snijd de biefstuk heel fijn met een scherp mes.
  • Snijd de augurk in hele kleine stukjes, snijd de sjalot en kappertjes heel fijn en snijd de peterselie fijn. Voeg dit toe aan de fijngesneden biefstuk.
  • Voeg nu ook peper, zout, Worcestershire, tabasco en mosterd toe aan de kom. Meng alles goed met een vork. Zorg ervoor dat je alles heel goed mengt met een vork.
  • Snijd 2 plakken van het brood en snijd deze door de helft. Verwarm het brood om en om krokant in een pan met een klontje boter.
  • Verdeel de tartaar over de broodjes en garneer met wat peterselie en Japanse mayonaise.

Bekijk ook deze recepten

Brioche steak tartaar
Kersen crumble
Butter chicken wraps
Cinque Terre
Cookies