Bananenbrood met aardbeien

21 mei 2023

Bananenbrood met aardbeien

Een bananenbrood is wat mij betreft áltijd goed. Oké het ligt er natuurlijk aan hoe lekker ie is, maar ik vind het echt een perfect tussendoortje.

Zelf weet ik ook wel dat er flink wat calorieën in een plakje zitten (ook al is ie gezond), maar als je die gedachten even uitzet, eet je met gemak 3 plakken op een dag.

Ik maakte al eens eerder lekkere bananenbroden. Één met passievrucht en één met mango en pruimen. Die keer is het een met aardbeien geworden en die was ook zó lekker. Perfect voor een warme zomerdag. Ik wilde zeggen “een warme zomerdag als vandaag”, maar ik zie nog niet veel zon…

Duur: 1,5 uur

1 bananenbrood

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 125 gr amandelmeel
  • 125 gr bloem
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 2 theelepels kaneel
  • 3/4 zakje bakpoeder Dr Oetker
  • Snuf zout
  • 3 eieren
  • 60 ml sojamelk
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 250 gr aardbeien

Topping:

  • 200 gr philadelphia roomkaas light
  • 4 aardbeien + 5 voor de topping
  • 2 grote eetlepels pistache noten

Bereiding

  • Prak de bananen in een kom.
  • Voeg het amandelmeel, de bloem, bakpoeder, zout, kaneel en de vanille aroma toe aan de kom. Mix door elkaar. Kluts één voor één de eieren erdoor en schenk de melk erbij.
  • Smelt de kokosolie in een pan en voeg dit toe aan de kom.
  • Snijd de aardbeien in stukjes en voeg deze toe aan de kom. Meng alles door elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden en vouw een bakpapiertje in een bakblik. Schep het hele mengsel hier in en zet het cakeblik voor 1 uur in de oven. Laat vervolgens goed afkoelen.
  • Pureer de 4 aardbeien en meng deze met de roomkaas. Schep dit mengsel rijkelijk over het bananenbrood. Zet het bananenbrood nu opnieuw in de koelkast, om de frosting iets harder te laten worden.
  • Snijd de overige aardbeien in plakjes en snijd de pistachenootjes fijn. Garneer het bananenbrood met de aardbeien en nootjes.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies