Avocado kroketjes

4 maart 2023

Avocado kroketjes

Het is weer zaterdag en dat betekent tijd voor lekker eten. Eerlijk gezegd vind ik mijn eten altijd lekker en een feestje, maar zaterdag zijn het altijd nieuwe, geweldige recepten.

Deze avocado kroketjes zijn precies wat jij en je visite willen tijdens een gezellig avondje. Het perfécte hapje bij een lekker wijntje.

Bij the avocado show in Amsterdam bestelde ik al eens avo fries. Dit wilde ik al heel lang namaken, maar het kwam er maar niet van.

De afgelopen vakantie waren wij een dagje naar Estepona. Ik had al een goed lunchrestaurant gezien, maar dat was wel 40 min lopen. Het was mooi weer, dus dit besloten wij te doen. Na een lange wandeling en met veel honger, kwamen wij bij een geweldig restaurant aan. Er stonden avocado kroketjes op de kaart. Wij bestelden ze en het was geweldig. Ik moést ze snel namaken en dat heb ik gedaan.

Het ietwat pittige sausje geeft een beetje pit aan deze frisse, luchtige avocado kroket. Echt een geslaagd hapje!

Duur: 25 min + uur wachttijd

6 kroketjes

Ingrediënten

• 2 avocado’s

• 2 theelepels citroensap

• Peper en zout

• 1 theelepel paprikapoeder

• Snuf cayennepeper

• Peterselie (fijngesneden +- 1 eetlepel)

• 1 bosui

• 1 ei

• Paneermeel

• Bloem

• 6 theelepels siracha lime dressing Go-Tan

Bereiding

• Prak de avocado’s helemaal fijn met de citroensap.

• Voeg de paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout en fijngesneden bosui en peterselie toe. Meng goed door elkaar en prak goed, totdat er een glad mengsel ontstaat (fijmalen in foodprocessor kan ook).

• Voeg wat paneermeel toe aan het mengsel, zodat je er balletjes van kunt draaien. Begin met 3 eetlepels, maar als het mengsel te zacht is, voeg je wat extra toe. Zet de balletjes voor ongeveer 1 à 2 uur in de vriezer.

• Zet 3 kommetjes naast elkaar. Één met bloem, één met een geklutst ei en één met flink wat paneermeel. Haal de avocadoballetjes eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel. Herhaal dit 1 keer.

• Laat een laag olie goed heet worden in een pan en frituur de balletjes hier om en om krokant in.

• Serveer de kroketjes met Go-Tan siracha lime dressing.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies