Aardbeien cheesecake in glas

26 mei 2025

Aardbeien cheesecake in glas

Aardbeien + room + sprits koek = een perfecte combinatie!

Tijdens het maken van dit dessert had ik niet verwacht dat het zó lekker zou worden. Na het proeven van 1 hapje wilde ik gelijk meer, want dit deze smaak is zo perfect en lekker zomers.

Normaal gesproken kies ik altijd desserts met chocolade, karamel en koek, maar deze met aardbeien is zo lekker fris. Ik zou deze iedere dag lusten…

Het maken van dit dessert is makkelijk en je bent heel snel klaar, maar omdat de room moet opstijven, moet je wel even geduld hebben.

TIP: Wil je het proces versnellen? Voeg dan 2 plaatjes gelatine toe (check op verpakking hoe je dit toevoegt aan de room).

2 glazen

Duur: 15 minuten + minimaal 4 uur tot 1 nacht

Aardbeien cheesecake in glas

Ingrediënten

  • 200 gram bevroren aardbeien
  • 200 gram roomkaas Philadelphia
  • 250 gram mascarpone
  • 80 gram kristalsuiker
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 100 gram sprits koek
  • Eventueel 2 blaadjes gelatine*

Voor de topping:

  • +- 8 verse aardbeien
  • 150 ml slagroom
  • 8 gram (1 zakje) klopfix
  • 40 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 1/4 pure chocoladereep (voor de rasp)

Bereiding

  • Maal de koekjes fijn in een blender of foodprocessor. Schep dit in de glazen.
  • Pureer de aardbeien ook fijn in een blender of foodprocessor.
  • Meng de roomkaas met mascarpone, 2 theelepels vanille aroma, 80 gram kristalsuiker in een kom. Voeg hier vervolgens de gepureerde aardbeien aan toe.
  • Voeg je gelatine toe? Dan is dit het moment om dat te doen. Check de verpakking om te zien hoe je dit doet.
  • Schep het roommengsel in de glazen. Zet deze nu een paar uur in de koelkast (zodat het roommengsel hard wordt).
  • Snijd de aardbeien voor de topping fijn en verdeel over de room in de glazen.
  • Klop de slagroom stijf met de klopfix, suiker en vanille aroma en schep in een spuitzak. Maak mooie toefjes op de aardbeien.
  • Rasp de chocolade boven de glazen, of snijd de chocolade heel fijn en verdeel dit over de glazen.

Bekijk ook deze recepten

Restaurant Het Hoge Duin (+hotel)
Uitsmijter
Wasabicracker met avocado smash en biefstukreepjes
Pasta pesto ovenschotel
Cookies