Pumpkin Spice slof

22 oktober 2025

Pumpkin Spice slof

O my god: wat is deze taart lekker!

Echt een herfsttaart als je het mij vraagt. Wanneer ik aan hetfst denk, denk ik namelijk aan pumpkin spice. Niet dat ik ooit pumpkin spice latte (o.i.d.) drink, maar óke.. 😂

Een slofbodem is eigenlijk altijd een goede bodem van een taart. Ik weet alle ingrediënten inmiddels uit m’n hoofd, want ik heb er al honderden gemaakt, maar nog steeds verveelt het niet! 

De topping van deze slof is romig en heel makkelijk te maken. Echt verrukkelijk!!

8 personen

Duur: minimaal 4 uur (met wachttijd)

Pumpkin spice slof

Ingrediënten

Voor de slofbodem:

  • 250 gr bloem
  • 5 eetlepels kristalsuiker
  • 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • Sap van een halve citroensap
  • Snuf zout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 180 gr boter

Voor de spijsvulling:

  • 200 gr amandelspijs
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 ei

Voor de topping:

  • 300 gram mascarpone
  • 75 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 1,5 theelepel Pumpkin Spice kruiden + extra voor topping
  • 250 gram pompoenpuree

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten voor het deeg en voeg als laatste de boter toe. Kneed totdat je een grote deegbal hebt en laat deze in wat huishoudfolie een uur rusten in de koelkast.
  • Strooi wat bloem over het keukenblad en rol het deeg uit. Wees niet zuinig met bloem, want het deeg zit snel vast aan het keukenblad en dat is niet de bedoeling.
  • Druk het deeg in een quichevorm (of anders bakvorm) en druk de randen goed aan, zodat die heel dun zijn. Deze zetten heel erg uit in de oven.
  • Meng de ingrediënten voor de spijsvulling in een kom en smeer dit op de bodem van de taart.
  • Zet de taart nu voor 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Als de taart uit de oven komt, haal je de hem gelijk uit de vorm. Let op: de bodem is nu nog zacht.
  • Meng de mascarpone met de suiker en vanille aroma in een kom.
  • Voeg vervolgens de pompoenpuree en pumpkin spice kruiden toe. Meng alles goed.
  • Schep de room op de taart en garneer met wat extra kruiden. Laat ‘m nu even opstijven in de koelkast.
  • Haal de taart ongeveer 20 minuten vooraf uit de koelkast.

Bekijk ook deze recepten

Pumpkin Spice slof
Mango avocado zalm tartaar op brioche
Pasta in pittige tomatensaus met gamba’s
Indiase tomatencurry met kip
Cookies