Kip rode curry broodjes met burrata

19 april 2023

Kip rode curry broodjes met burrata

Burrata en rode curry. Ik had al verwacht dat het een GEWELDIGE combinatie zou zijn, maar nu weet ik het zeker en wil ik eigenlijk niet meer anders..

Afgelopen zaterdag had ik broodjes en burrata gehaald, maar de planning liep anders en daardoor bleven de broodjes en burrata liggen. Ik bedacht er maar iets mee en dat bleek het lekkerste broodje ooit te worden.

Veel mensen zullen denken “hier heb je haaaar weer met d’r burrata”. Maar bij het volgen van Food places hoort ook burrata. I’m so sorry.

Misschien komt er verre familie van mij uit Puglia, aangezien daar de burrata vandaan komt. Daar keek ook niemand mij vreemd aan als ik het 3x per dag at..

Duur: 35 minuten

3 personen

4 broodjes (je hebt genoeg om meer te maken)

Ingrediënten

  • 2 ronde, bruine en zachte bollen
  • 1 burrata
  • 4 handjes romana sla
  • 250 gr kipfilet
  • Handje cashewnoten
  • 1 gele ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm gember
  • 2 eetlepels rode curry pasta
  • 250 ml kokosmelk
  • 100 ml kookroom
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel curry madras Jonnie Boer
  • Snuf chilipoeder
  • Peper en zout
  • Eventueel wat koriander
  • Peterselie
  • Allesbinder
  • Klont boter

Bereiding

  • Snijd de knoflook, ui en gember (zonder schil) fijn en snijd de knip in blokjes. Bak deze in een grote pan met olijfolie. Voeg gelijk wat peper en zout toe aan de kip.
  • Voeg na een paar minuten de rode curry pasta, kookroom en kokosmelk toe, roer goed door elkaar.
  • Voeg nu de curry madras kruiden, paprikapoeder, chilipoeder en peper en zout toe aan de pan. Laat alles even pruttelen en blijf af en toe roeren. Voeg als laatste wat cashewnoten en wat allesbinder toe aan de pan om de saus iets dikker te maken.
  • Laat wat boter smelten in een andere pan. Snijd de broodjes door de helft en bak deze met de binnenkant in de boter, totdat ze een beetje donker en krokant worden.
  • Beleg de broodjes met wat sla en verdeel daarover de burrata. Schep de curry op de broodjes en garneer met eventueel wat koriander en fijngehakte peterselie.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies