Gekookte mosselen met zongedroogde tomaat

10 september 2021

Gekookte mosselen met zongedroogde tomaat

Het was dit jaar heel lang wachten op de juiste mosselen, maar wanneer ze er dan eindelijk zijn, moet je ze natuurlijk zo veel mogelijk eten.
Ik ben er echt gek op en ik denk nog wel meer mensen. Gekookt, gebakken, gegratineerd en gefrituurd. De ene manier nog lekkerder dan de andere.
Dit recept zijn simpele gekookte mosselen met onder andere zongedroogde tomaatjes. Super simpel, maar toch zo lekker.
4 personen
Ingrediënten
  • 4 kilo mosselen
  • 2 glazen witte wijn
  • 2 zakjes mosselkruiden
  • 2 sjalotjes
  • 2 bakjes zongedroogde tomaat
  • 1 zakje soepgroenten
  • +- 250 ml water
  • Klont boter
  • 1 of 2 breekbroden
  • Saus*
Bereiding
  • Spoel de mosselen af in koud water. Gooi de mosselen waarbij de schelp open blijft staan gelijk weg.
  • Snijd een klont boter af voor onder in de pan. Voeg nu het eerste portie van de mosselen toe.
  • Snijd de sjalotjes fijn en maal de zongedroogde tomaatjes ook een beetje fijn met een foodprocessor. Voeg dit toe aan de pan samen met 1 zakje kruiden en de soepgroenten.
  • Voeg nu de andere helft van de mosselen toe. Nu giet je de wijn erover, voeg je het andere zakje kruiden toe en giet je het water erbij.
  • Zet de pan met de deksel erop op hoog vuur. Wanneer alle mosselen openstaan, zijn ze klaar. Eet de mosselen die dicht blijven zitten niet op.
  • Schep de mosselen over in 1 of 2 pannen en giet de saus erbij.
  • Wij eten de mosselen graag met breekbroden! Sommige mensen met bijvoorbeeld patat. Maak het zo lekker als je zelf wilt en kies sausjes erbij die jij lekker vindt.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies