Laatst deelde ik een foto in mijn story van een pasta die ik hiervoor iedere maandag at. Ik kreeg hierbij heel veel vraag naar welke pasta dit was en of ik het recept aub wilde delen.
Túúrlijk wil ik dat, maar helaas was het een toprecept van Jamie Oliver en het schijnt zo te zijn dat je geen plagiaat mag plegen en recepten mag stelen van andere foodies.
Dat recept gaat hem dus helaas niet worden. Máár ik zou mezelf niet zijn als ik daar niet iets beters voor bedenk wat ik nog lekkerder vind als die ander.
Bij deze presenteer ik u daarom een heerlijk bord pasta schelpjes met een romig, licht pittig zongedroogde tomaten sausje, wat groenten en ricotta.
Godetevi la ricetta
2 personen
Ingrediënten
• Pasta schelpjes (hoeveel je zelf op lust)
• +- 200 gr zongrdroogde tomaatjes
• 100 ml kookroom
• Grote snuf paprikapoeder
• Snuf Italiaanse kruiden
• 100 gr spinazie
• 3/4 rode peper
• 1 glas droge witte wijn
• 1/2 citroen
• 2 eetlepels parrano strooikaas originale
• Handje parmezaanse kaas ter garnering
• 4 theelepels ricotta p.p.
• 8 champignons
• Peterselie ter garnering
• Peper en zout
• 1 gele ui
• 1 teen knoflook
Bereiding
• Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook hier de pasta in zolang als aangegeven staat op de verpakking. Giet deze vervolgens af.
• Snijd de ui, knoflook en peper fijn en bak deze in een grote pan met olijfolie. Snijd de champignons in partjes en voeg deze na 2 minuten toe.
• Maal de zongedroogde tomaten even kort fijn in een blender en voeg deze, samen mer de spinazie, toe aan de pan.
• Wanneer je alles even lekker door elkaar hebt geroerd en alles goed aan het bakken is, voeg je de witte wijn, paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe.
• Na zo’n 3 minuten schenk je de kookroom erbij en knijp je het sap van de halve citroen in de pan. Blijf lekker roeren totdat er een romig sausje ontstaat.
• Voeg nu de pasta en strooikaas toe en bak alles samen nog een paar minuten, zodat de saus goed in de pasta trekt.
• Schep de pasta op je bord en verdeel de theelepels ricotta over de borden en garneer alles met wat fijngehakte peterselie.