Zoete aardappel/zalm spiesjes

7 september 2023

Zoete aardappel/zalm spiesjes

Hierbij nog een hapje waar ik zelf echt enorm van hou. Ik ben een echte zalmliefhebber en ook voor zoete aardappel mag je mij wakker maken. Als je dat dan ook nog samen met ketjapsaus serveert…

Dit hapje is heel makkelijk te maken en je kunt alles al voorbereiden, want de saus kun je vooraf al maken en de spiesjes moeten alleen even in de oven. Simpele hapjes zijn natuurlijk geweldig, want dan kun je lekker lang bij je visite blijven zitten, zonder dat je zelf uren in de keuken hoeft te staan. Deze fout heb ik zelf al meerdere keren gemaakt.

5 personen

Duur: 25 minuten

Zalm/zoete aardappel spiesjes met ketjapsaus

Ingrediënten

• 1 zoete aardappel

• 200 gr zalmfilet

• 2 theelepels paprikapoeder

• 2 theelepels Italiaanse groenten

• Peper en zout

• Snuf cayennepeper

• 4 eetlepels ketjap manis

• 2 eetlepels ketchup

• 3 eetlepels sojasaus

• 1 eetlepel honing

• 1 blokje groentebouillon

• 1 sjalot

• 1 bosui

• Handje cashewnoten

Bereiding

• Schil de zoete aardappel.

• Snijd deze nu in drieën of vieren en kook deze in een pan met water zo’n 10 minuten. Snijd daarna in blokken.

• Snijd de zalm in stukjes. Maak spiesjes met 2 stukjes zoete aardappel en 2 stukjes zalm.

• Strooi paprikapoeder, peper en zout, Italiaanse kruiden en cayennepeper over de spiesjes. Besprenkel met olijfolie en zet deze nu voor ongeveer 25 minuten in de oven op 180 graden.

• Snijd een sjalot fijn en bak deze in een pan met wat olijfolie. Voeg na 2 minuten de ketjap, ketchup, sojasaus en honing toe. Strooi paprikapoeder, peper en zout en Italiaanse kruiden erover en verkruimel het bouillonblokje over de pan. Laat alles even een paar minuten pruttelen, totdat de saus wat dikker is geworden.

• Serveer de spiesjes met de saus en garneer het met fijngesneden bosui en cashewnoten.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies