Zoete aardappel wedges

24 juli 2023

Zoete aardappel wedges

Ik hou zó van zoete aardappel en zoete aardappelfriet al helemaal. Volgens mij kan ik dat iedere dag eten, zonder dat het gaat vervelen. Gewoon even een bakje bij de lunch ofzo…

Zelf wilde ik eens zoete aardappel wedges proberen te maken, maar dan niet gefrituurd. Ik deed ze in de oven en het was zó lekker. Ik vond het oprecht erg toen ik het laatste stukje op had.

Deze kun je eigenlijk overal bij eten. Bij een salade, bij de bbq, bij een simpel stukje kip/vis/biefstuk. Je maakt iedereen er gegarandeerd blij mee.

1-2 personen

Duur: 30 minuten

Zoete aardappel wedges

Ingrediënten

• 1 grote zoete aardappel

• 1 grote theelepel paprikapoeder

• Peper en zout

• 1 klein teentje knoflook

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• Snuf cayennepeper

Voor de saus:

• 3 grote eetlepels Griekse yoghurt

• 1 grote eetlepel sweet chilisaus

• Snufje paprikapoeder

• Peper en zout

Bereiding

• Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.

• Schil de zoete aardappel, snijd in drieën en kook deze in een grote pan met water zo’n 8-9 minuten.

• Snijd de zoete aardappel vervolgens in plakjes en verdeel over een bakplaat met bakpapier.

• Strooi peper, zout, Italiaanse kruiden, cayenneper en paprikapoeder over de aardappeltjes en pers een teentje knoflook uit. Meng alles heel goed door elkaar.

• Verwarm de oven voor op 180 graden, zet de bakplaat daar zo’n 17 minuten in en zet hem dan nog ongeveer 4 minuten oop grillstand.

• Schep de aardappel wedges op een bord of in een kom en serveer met de saus.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies