Zeevruchten risotto

24 juli 2021

Zeevruchten risotto

Ik ben echt een enórme fan van risotto. Welke dat is, maakt mij niet eens uit. Het enige nadeel is dat het heel erg vult.
Bij een restaurant is dat niet erg, want dan krijg je 1 bord en dat is dan precies goed. Wanneer ik het thuis maak, eet ik gewoon door totdat de pan (bijna) op is en ik misselijk ben. Herkenbaar?
Vis en risotto samen is voor mij de ideale combinatie, vandaar deze zeevruchten risotto met saffraan.
  • 3 personen
Ingrediënten:
  • 1 pak risottorijst
  • 1 gele ui
  • 1 teen knoflook
  • Scheut witte wijn
  • Bakje paddenstoelenmix
  • Bakje enoki paddenstoelen (andere, of meer van de mix kan ook)
  • +- 5 saffraandraadjes
  • Grote snuf paprikapoeder
  • +- 100/150 gr inktvisringen
  • +- 100/150 gr gamba’s
  • +- 100/150 gr mosselen
  • 1 blokje visbouillon
  • Peper en zout
  • Klont boter
  • Peterselie (garnering)
Bereiding:
  • Snijd de knoflook en ui fijn en bak deze in een pan met olijfolie.
  • Zet een steelpannetje met ongeveer 800 ml water en verkruimel hier 1 visbouillonblokje in. Breng het aan de kook, maar zet dan gelijk op laag vuur.
  • Doe de risottorijst in de pan met ui en knoflook en bak deze totdat de korrels glazig worden. Giet vervolgens een grote scheut witte wijn erbij. Voeg nu de saffraandraadjes en het paprikapoeder toe.
  • Wanneer de wijn is opgenomen, voeg je steeds wat bouillon toe, zodat de rijst onder water staat. Wanneer bijna alle bouillon in de rijst is opgenomen, voeg je nieuw toe.
  • Snijd de champignons in partjes en bak deze in een andere pan met olijfolie. Wanneer ze klaar zijn, voeg je deze toe aan de pan met risottorijst.
  • Strooi flink wat peper en zout in de pan en roer alles goed door elkaar.
  • Bak vervolgens de gamba’s en inktvisringen (peper en zout) in de pan van de champignons.
  • Wanneer bijna al de bouillon is ingetrokken, voeg je een klont boter toe aan de rijst en roer je alles weer goed door elkaar. De gekookte mosselen, gamba’s en inktvis kunnen nu ook in de pan.
  • Ps. Proef tegen het einde of de korrel wel zacht genoeg is. Is hij nog een beetje hard? Voeg dan nog wat bouillon toe. Als dat op is, zou nog een scheut wijn ook kunnen.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies