2 personen
Hier heb ik een gerecht dat iedereen nog net voor de vakantie even kan maken.
Het ziet er misschien uit alsof het moeilijk te maken is, maar dit is echt zo klaar en zo makkelijk.
Zelf ben ik echt gek op recepten met rijst. Ik bedacht iets met zeebaars en een tomatensausje als deze en miste iets. Rijst was echt de perfecte keuze.
Voor degene die dit recept wil maken, maar geen olijven lust: je proeft die paar olijven echt niet, want ze geven alleen maar smaak aan je gerecht. Haal ze er desnoods later uit, als je denkt dat je het niet gaat overleven.
2 personen
Ingrediënten
• Rijst (hoeveel je zelf oplust)
• 4 of 2 zeebaarsfilets
• 300 gr tomatenblokjes
• 150 ml kookzuivel
• 200 gr spinazie
• 6 cherrytomaatjes
• 1 gele ui
• 1 teen knoflook
• Scheut rode wijn
• 3 theelepels zwarte olijven
• 1 citroen
• 1,5 theelepel paprikapoeder
• Snuf chilipoeder
• 1,5 theelepel oregano
• Peper en zout
• Peterselie
Bereiding
• Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
• Snijd de knoflook en ui fijn en de cherrytomaatjes en olijven door tweeën. Bak dit samen met de spinazie in een pan met olijfolie.
• Wanneer de spinazie is geslonken, voeg je de tomatenblokjes, oregano, paprikapoeder, chilipoeder en peper en zout toe. Roer dit goed door elkaar en voeg na 2 minuten de rode wijn toe.
• Schenk nu de kookzuivel erbij en roer weer alles goed door elkaar.
• Bestrooi de zeebaarsfilets met peper, zout en paprikapoeder en bak deze in een pan met olijfolie zo’n 5 minuten op de huid. Draai hem dan nog 1,5 minuut om.
• Schep eerst wat van de tomatensaus op je bord met daarop wat rijst. Leg daar de zeebaarsfilet op met een schijfje citroen (sommige vinden het lekker om citroen uit te knijpen in de saus. anders laat je het). Garneer alles met wat peterselie.