Zalmtartaar toast

23 augustus 2022

Zalmtartaar toast

Een hapje of gerecht dat een beetje op sushi lijkt, doet het altijd goed merk ik.

Logisch, want het is gewoon mega lekker en iedereen houdt ervan.

Een tartaartje maakte ik vaker en vind ik dan weer net iets te simpel en te weinig als lunch. Om die reden maakte ik deze broodjes.

Broodjes met zalmtartaar!

Eigenlijk zijn deze echt binnen een paar minuten klaar en dat is echt wat je wil!!

Je kunt ze evntueel ook in het mini maken, maar dan als hapje voor je gasten (kermisideetje?). Wedden dat iedereen je aanvliegt en het wegschrokt.

2 broodjes

Ingrediënten

• 2 grote, dikke plakken bruin brood

• +- 150 gr zalmsashimi

• 1/2 avocado

• 3 nori velletjes (nori snack)

• 4 radijsjes

• 2 handjes zeekraal

• 8 takjes bieslook

• 1 bosui

• 2 eetlepels teriyakisaus

• Sirachamayo

• Snuf paprikapoeder

• Peper en zout

• Peterselie ter garnering

• Sesamzaadjes ter garnering

Bereiding

• Snijd de plakken brood af, besprenkel ze met wat olijfolie en strooi er wat zeezout over. Zet de broodjes voor ongeveer 7 minuten in de oven op 180 graden.

• Snijd de avocado en radijs in plakjes.

• Bak de zeekraal in een pan met olijfolie en wat zout.

• Snijd de zalm in kleine blokjes en meng deze samen met de fijngesnede bosui, fijngesneden bieslook, teriyaki, paprikapoeder en wat peper en zout in een kom.

• Beleg de broodjes aan de ene kant met de zalm, de andere kant met avocado en in de midden wat zeekraal.

• Garneer de broodjes met wat verkruimelde norivellen, sirachamayo, een beetje overgebleven bosui, de plakjes radijs en fijngesneden peterselie.

Bekijk ook deze recepten

Avocado toast met opgeklopte geitenkaas en bacon
Truffel orzo met carpaccio
Marbella (2)
Mexicaanse taco’s
Cookies