Zo’n twee jaar geleden maakte ik een carpaccio- en vitellokrans. Deze werd héél vaak nagemaakt en nog steeds krijg ik er berichtjes over. Ik zal er binnenkort eens een nieuwe variant op maken.
Zo’n krans is natuurlijk grweldig voor de feestdagen. Het is super simpel, maar het ziet er gelijk uit als een luxe kerstgerecht. Precies wat ik wilde dus.
Deze zalmkrans staat binnen een paar minuten op tafel. Het is echt heel lekker en alle zalmliefhebbers zullen dit lusten.
Jullie zullen de aankomende tijd nog veel meer kerstrecepten voorbij zien komen. Verzoekjes zijn altijd welkom.
1 persoon
Duur: 10 minuten
Zalmkrans
Ingrediënten
- 5 plakjes gerookte zalm
- 2 handjes veldsla
- 1/2 avocado
- 2 snoepkomkommers
- 5 radijsjes
- Mosterd dille dressing Hela
- Snuf paprikapoeder
- Peper en zout
- Takjes dille
- Geraspte kaas
Bereiding
- Leg de sla in een kring rondom het bord.
- Snijd de avocado in blokjes en de radijs en komkommer in plakjes. Verdeel deze ook over je bord.
- Snijd de plakjes zalm door de helft en rol deze op. Leg deze tussen de radijs, komkommer en avocado in.
- Strooi peper, zout en paprikapoeder over je bord en garneer alles met takjes dille, geraspte kaas en wat dressing.