Zalm teriyaki pastasalade

30 april 2024

Zalm teriyaki pastasalade

I love pastasalades en I love teriyaki. Deze combinatie is overheerlijk!!

Pastasalades kunnen wat mij betreft het hele jaar door gegeten worden, maar het hoort tóch meer bij een zonnetje.

Op mijn blog vind je meerdere pastasalades en ik vind ze allemaal onwijs lekker. Ik denk dat ik het ook iedere dag zou kunnen eten, want het vult heel erg en is super lekker.

Je zou in principe meerdere soorten pasta kunnen gebruiken voor dit recept. Dus heb je nog een pasta liggen? Maak die dan gewoon op. Scheelt weer in de kosten! 😉

Zo’n pastasalade is niet alleen lekker als avondeten, maar ook als bijgerecht tijdens een BBQ. Ik ben zo’n persoon die dan, naast de rest van het eten, ook de hele pastasalade opeet. Heerlijk!!

2 personen

Duur: 20 minuten

Zalm teriyaki pastasalade

Ingrediënten

  • 300 gram zalmfilet (Guijt & Hansen online)
  • 250 gram AH Cappelletti prosciutto crudo (pasta)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Snuf chilivlokken
  • 100 gram romaine sla
  • 5 snoepkomkommers
  • 10 cherrytomaatjes of snoeptomaatjes
  • 3 eetlepels furikake kruiden
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • 1 bosui
  • Handje pecannoten
  • 1 avocado
  • +- 6 eetlepels teriyakisaus

Bereiding

  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in een pan met water en een snuf zout.
  • Snijd de zalm in stukjes en strooi er peper en zout over. Bak de zalm om en om (+- 4 om 4 min) in een pan met olijfolie. Voeg als laatste de helft van de teriyakisaus toe.
  • Meng de pasta met de chilivlokken, furikake kruiden, peper, paprikapoeder en teriyaki in een kom. Voeg dan de sla toe en schep op de borden.
  • Snijd de komkommer en tomaat in plakjes, de avocado in reepjes en voeg samen met de zalm toe aan de borden
  • Garneer de salades met fijngesneden bosui, gebakken ui en pecannoten.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies