Zalm taco’s

14 april 2023

Zalm taco’s

Als er iets is wat ik een lekker hapje/lunch vindt, zijn het taco’s.

Net als wraps kun je er alle kanten mee op en ze zijn precies goed qua formaat.

Veel mensen denken bij taco’s gelijk aan een Mexicaanse versie met gehakt, mais, limoen, avocado en koriander. 2 daarvan heb ik ook gebruikt, maar mijne zijn verre van Mexicaans. Ik zou deze overigens wel iédere dag kunnen eten.

Het is alweer bijna weekend en daar zijn deze perfect geschikt voor. Zelf heb ik nog geen flauw idee wat ik allemaal ga maken, maar ik ga in ieder geval twee keer uiteten en ik heb er alweer onwijs veel zin in. Maken jullie deze taco’s? Of hebben jullie andere leuke plannen?

Duur: 25 minuten

1 of 2 personen

4 taco’s

Ingrediënten

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 citroen rasp/sap
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel fijngesneden koriander
  • 1 theelepel knoflookpoeder

Voor de taco’s:

  • 4 taco’s (kleinste formaat wraps)
  • 200 gr zalmfilet
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Snuf cajunkruiden
  • Peper en zout
  • 4 handjes romana sla
  • 1 zoete aardappel
  • 4 + 3 eetlepels teriyaki Go-Tan
  • 1 avocado

Bereiding

  • Meng de yoghurt met het rasp van een citroen en het sap van een halve citroen. Voeg wat peper, zout, knoflookpoeder en fijngehakte koriander toe.
  • Schil de zoete aardappel, snijd in drieën en kook deze in een pan met water zo’n 10 minuten. Snijd ze vervolgens in stukjes, verdeel over een bakplaat, besprenkel met olijfolie en strooi er peper en zout over. Zet de schaal zo’n 20 minuten op 180 graden in de oven. Zet hem vervolgens nog een paar minuten op grillstand.
  • Bestrooi de zalmfilet met paprikapoeder, cajunkruiden, peper en zout en bak deze in een pan met olijfolie. Leg de zalm vervolgens in een bakje en trek deze met twee vorken uit elkaar. Voeg hier 3 eetlepels teriyaki aan toe en meng alles goed.
  • Snijd de avocado in reepjes.
  • Meng de zoete aardappel in een ander bakje en voeg daar 4 eetlepels teriyaki aan toe.
  • Verdeel wat sla over de taco’s en schep daar de zoete aardappel op. Schep hier de zalm op en verdeel de plakjes avocado ertussen. Garneer de taco’s met de frisse saus/dressing.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies