Zalm met spicy boontjes

20 mei 2023

Zalm met spicy boontjes

Dit recept is eigenlijk héél makkelijk, maar wel super lekker. Voorheen at ik nooit boontjes en dat linkte ik aan een biefstukje met gekookte aardappelen en een beetje jus. Not my thing.

Nu maak ik ze op een andere manier klaar of verwerk ik ze in een pasta of curry en dan is het opeens geweldig!

Mensen vragen mij regelmatig of ik nog weleens een simpel avg’tje eet. Denk daarbij aan een gehaktbal, gekookte aardappelen en groenten als wortelen, spinazie of andijvie. Mijn antwoord is kort: nee.

Ik eet dit al zo’n 3 jaar niet meer en er is nog geen enkele miliseconde geweest dat ik dit heb gemist. En nu niet aankomen met: “Dan krijg je je groenten toch niet binnen?” Oh jawel hoor en misschien nog wel meer zelfs.

Hier zie je nu in ieder geval zalm met boontjes in een pittig sausje. Je kunt hier natuurlijk altijd nog wat gebakken aardappeltjes bij bakken.

2 personen

Duur: 15 minuten

Zalm met pittige boontjes

Ingrediënten

• 400 gr sperziebonen

• 1/2 rode peper

• Handje cashewnoten

• 4 eetlepels sojasaus

• 80-100 ml water

• 1 teen knoflook

• 2 cm gember

• Peper en zout

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 blokje visbouillon

• 2 stukjes zalmfilet 150 gr per stuk

• Snuf cajunkruiden

Bereiding

• Pers de knoflook uit boven een kommetje, snijd de gember zonder schil heel fijn, snijd de halve rode peper in reepjes (zonder zaadjes) en voeg dit samen met de sojasaus, water, peper en zout en paprikapoeder toe aan de kom. Meng alles heel goed met een lepeltje.

• Strooi peper, zout en wat cajunkruiden over de zalm en bak deze in een pan met wat olie. Bak de zalm om en om zo’n 5 om 5 minuten.

• Verwarm in een andere pan wat olie en bak hier de sperziebonen in. Schenk na een paar minuten de dressing erbij en voeg de cashewnoten toe. Verkruimel het bouillonblokje erover. Voeg nog wat peper, zout en een beetje paprikapoeder toe. Laat alles lekker bakken en zo’n 7-8 minuten pruttelen.

• Voeg als laatste een beetje allesbinder toe aan de pan, zodat de saus iets dikker wordt.

• Schep de boontjes op je bord en leg de zalm daarop. Schenk nog wat dressing over de stukjes zalm.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies