Wraps met mango salsa en tonijn

25 november 2021

Wraps met mango salsa en tonijn

Zoals ik laatst al zei: wraps zijn altijd goed! Simpel, variabel en zo lekker om te eten.

Ik dacht bij de zalmwraps met dillesaus dat ik iets geweldigs had gemaakt (die zijn echt top trouwens), maar deze tortilla wraps met onder andere gekruide mango salsa, tonijn en zongedroogde tomaat overtreft alles.

Een leuke bijkomstigheid: ze zijn ook gewoon gezond!!

Je kunt deze natuurlijk als maaltijd eten zoals ik, maar je kunt de wrap (nog in zijn geheel) ook in 8 kleine wrapjes snijden. Leuk, lekker en iets originieler dan normaal.

4 wraps

Ingrediënten

• 2 tortilla wraps

• 1 klein blikje tonijn

• 3 grote eetlepele zongedroogde tomaat

• 1/2 rode ui

• 4 theelepels kappertjes

• Halve zak rucola

• 1 mango

• Snuf paprikapoeder

• Peper en zout

• Snuf cayennepeper

• Snuf kurkuma

Bereiding

• Ontvel de mango en snijd deze in stukjes.

• Doe de mango blokjes, samen met de paprikapoeder, kurkuma, cayennepeper en het peper en zout in een foodprocessor. Mix goed, totdat het een sausje wordt.

• Smeer de wraps helemaal in met de saus en beleg vervolgens allebei de wraps voor de helft met flink wat rucola sla.

• Snijd de ui in ringen en dan in tweeën.

• Beleg de rucola helft met de rode ui, kappertjes en zongedroogde tomaat.

• Verkruimel de tonijn uit blik ook over die helft van de twee wraps.

• Rol de wraps stevig op en snijd ze schuin doormidden.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies