Wanneer je een moeilijke groente-eter bent, moet je er gewoon burgers van maken. Zo krijg je toch je groente binnen en het is nog eens mega lekker ook.
Hier kun je ook echt eindeloos mee variëren.
Ik heb deze keer wortelburgers gemaakt. Je denkt nu misschien “gátverdamme, doe mij maar een kipburger!!” (Dat dacht ik eerst ook), maar het is écht lekker en je proeft de wortel niet eens.
Ik maakte er yoghurt-kerrie-paprika sausje bij, maar dat hoeft eigenlijk niet eens.
Ik at ze los, maar je kunt hem natuurlijk ook wat groter maken en op een broodje leggen.
3 burgers
Ingrediënten
- 4-5 kleine waspeentjes
- 1/2 blik kikkererwten
- Bieslook
- 1 rode ui
- 1 ei
- Paneermeel
- Paprikapoeder
- Kerriepoeder
- *zou nog een 1/2 teentje knoflook bij kunnen voor extra smaak*
Bereiding
- Snijd de waspeentjes in blokjes en de ui en de bieslook fijn.
- Stop dit samen met de uitgelekte kikkererwten, peper en zout, 2 theelepels paprikapoeder en 2 theelepels kerriepoeder in een foodprocessor.
- Meng alles vervolgens met 1 ei en het paneermeel en maak er burgers van.
- Bak deze in een pan met olijfolie om en om op middelhoog vuur krokant. Je ziet zelf wanneer ze klaar zijn.