Wentelteefjes

1 oktober 2024

Wentelteefjes

Oké: dít recept is echt echt echt geweldig en ik hoop dat iedereen deze gewoon eens gaat maken.

Wentelteefjes zijn zó simpel en ze staan binnen een paar minuten op tafel. Je hoeft er geen kok voor te zijn, want dit kan ieder mens. Het duurt misschien 10 minuten in totaal en dan héb je toch een lekker ontbijt of dessert.

Wentelteefjes als dessert. Als het op een menukaart staat, twijfel ik geen seconde. Ik bestel het gelijk, want het is áltijd het beste toetje op de kaart. Lekker met een bolletje ijs, wat noten en karamel. OEH!!!

5 wentelteefjes

Duur: 15 minuten

Wentelteefjes

Ingrediënten

  • 5 plakjes brioche brood
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 150 ml melk
  • Klont boter
  • 2 eetlepels karamelijs
  • Poedersuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • Vers rood fruit (frambozen en aardbeien)

Bereiding

  • Snijd het brioche brood in plakjes.
  • Vul een kommetje met de melk, een ei, vanille aroma, kaneel, koek- en speculaaskruiden en kristalsuiker. Roer dit goed door elkaar.
  • Smelt wat boter in een pan en leg daar de plakken brioche in, nadat je deze aan beide kanten hebt ingedoopt in het melkmengsel. Bak beide kanten van het brood goudbruin.
  • Leg de broodjes mooi op een bordje neer en bestrooi deze met poedersuiker en koek- en speculaaskruiden. Nu kun je ook het rode fruit neerleggen.
  • Als laatste voeg je een paar lepels karamelijs toe aan het bord.
Wentelteefjes

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies