Hier in Volendam krijg je bij heel veel verjaardagen een broodje paling als hapje. Mij hoor je niet klagen, want ik vind het méga lekker en ik eet het liefst die hele schaal leeg.
Toch is een beetje variatie in de hapjes niet erg. Ik hou er in ieder geval enorm van. Tijdens mijn verjaardagen voor vriendinnen zullen ze geen één jaar hetzelfde hapje krijgen. Maarja, dat ben ik.
Paling vind ik echt zó mega lekker en ik geniet ook oprecht wanneer ik een broodje paling eet (wanneer doe ik dat? Misschien 2 keer in een jaar. Als ontbijt tijdens de Volendammer kermis misschien weer).
Dit hapje is echt binnen een paar minuten klaar, dus je hoeft er ook niet lang voor in de keuken te staan. Perfecto!!
7 hapjes
Duur: 10 minuten
Wasabicrackers met palingmousse
Ingrediënten
- 7 wasabicrackers
- 2 reepjes palingfilet
- 2 grote eetlepels creme fraiche
- 7 takjes bieslook + extra ter garnering
- Peper en zout
- Snuf paprikapoeder
- Eventueel kleín snufje cayennepeper voor wat pit (hoeft niet)
Bereiding
- Maal 1 2/3 van de paling met de creme fraiche, fijngesneden bieslook, peper, zout en paprikapoeder fijn in een foodprocessor.
- Snijd het overige stukje paling in kleine stukjes.
- Schep de palingmousse op de crackers en garneer met een klein stukje paling en een takje bieslook.