Kaas en borrelhapjes: mij maak je er echt heel blij mee. Als ik op visite ben, of een verjaardag heb, kijk ik dan ook altijd uit naar de hapjes.
Zelf vind ik het ook een feestje om vriendinnen te verrassen met hapjes. In tegenstelling tot vroeger, vind ik het nu prettig als deze zo snel mogelijk klaar zijn. Vaak is het een hapje dat ik voorbereid, een hapje dat snel klaar is, of een kaasplank.
Dit borrelhapje maakte ik echt in een paar minuten. Ik serveerde de dip op een tuc en die combinatie is geweldig, maar je kunt de dip ook los serveren op een borrelplank.
Het is een kaas-pesto dip, gemaakt met de Signature Royaal Grand Cru van @beemster_kaas. Ik ben verslaafd aan die kaas, dus je begrijpt dat deze hapjes snel op waren…
10 hapjes
Duur: 15 minuten
Tuc met kaas/pesto dip
Ingrediƫnten
- 1 teen knoflook
- 100 gram Beemster Signature Royaal Grand Cru
- 1 eetlepel pijnboompitten
- Handje basilicum
- Scheutje olijfolie
- Peper en zout
- 1 eetlepel mayonaise
- 100 gram roomkaas naturel
- 10 tuc naturel
Bereiding
- Snijd de knoflook en de Beemster Signature Royaal Grand Cru kaas fijn.
- Voeg dit samen met de pijnboompitten, een handje verse basilicumblaadjes, een scheut olijfolie, peper en zout toe aan een blender of foodprocessor. Maal fijn, totdat er een goede pesto ontstaat.
- Meng de pesto nu met 1 eetlepel mayonaise en 100 gram roomkaas.
- Verdeel de tuc over een bord of plank en schep overal een klein beetje van de dip op.
- Garneer eventueel met wat peterselie en eetbare bloemen ter decoratie.