Truffelpasta met zeebaars en broodkruim

10 september 2023

Truffelpasta met zeebaars en broodkruim

Truffelpasta met krokante zeebaars en broodkruim. Wát een feestje!!!

Van truffel moet je echt houden en ik snap ook dat je het niet lust, want het is een hele sterke smaak. Zelf vind ik het super lekker, maar ik eet het niet vaak. Ik moet zeggen dat deze echt geweldig was, want hij was niet te sterk van smaak. Perfect eigenlijk!

Het is misschien gek om te zeggen, maar ik heb hier nu heel veel trek in ‘s ochtends vroeg, want het is kermis in Volendam en met lekkere trek na wat drankjes is dit alles wat je wil.

2 personen

Duur: 20 minuten

Truffelpasta met krokante zeebaars

Ingrediënten

• 2 zeebaarsfilets

• Tagiatelle (hoeveel je zelf lust)

• 2 grote eetlepels truffeltapenade

• 8 champignons

• 250 ml kookroom

• 100 ml kookvocht

• 1 teen knoflook

• 1 gele ui

• Peper en zout

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 bruin broodje

• 2 eetlepels geraspte kaaspoeder

• 2 eetlepels bloem

Bereiding

• Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Bewaar het kookvocht.

• Snijd de knoflook en ui fijn en de champignons in plakken. Bak deze in een pan met wat olijfolie.

• Voeg de paprikapoeder, peper en zout, kookroom, het kookvocht, de geraspte kaas en truffeltapenade toe aan de pan. Roer heel goed door elkaar. Voeg als laatste de pasta toe

• Snijd de zeebaars in stukken, bestrooi met peper en zout en haal deze allemaal door de bloem.

• Verwarm de olie in een pan en bak de zeebaars krokant om en om, totdat er een bruin korstje op komt.

• Verkruimel een broodje en verdeel deze over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie en zet zo’n 10 minuten op 180 graden in de oven, of totdat het krokant is. Verkruimel het vervolgens helemaal.

• Schep de pasta op je bord en garneer met zeebaars en krokant broodkruim.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies