Een recept met truffel is zo nu en dan meer dan welkom. Ik hoef het niet te vaak te eten, maar vind het op z’n tijd wel heerlijk.
Verder vind ik alles met udon noedels geweldig. Het maakt niet uit welke saus je toevoegt: ik vind de noedels gewoon mega lekker. Deze combinatie met truffel is dan ook super.
Ik gebruik zelf altijd de kant-en-klare udon noedels, dus ook dit recept is weer heel snel klaar. Je hoeft alleen de zeebaarsfilet apart te bakken en klaar is Kees.
2 personen
Duur: 20 minuten
Truffel udon noedels
Ingrediënten
- 2 zeebaarsfilets (Guijt & Hansen online)
- 1 teen knoflook
- 1 gele ui
- 1 grote eetlepel truffeltapenade
- 3 takjes tijm
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- Peper en zout
- 10 kastanjechampignons
- 10 cherrytomaatjes
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
- 2 eetlepels strooikaas
- 250 kl kookzuivel
- 600 gram Amoy Udon noedels straight to wok
- 1 citroen
Bereiding
- Snijd de knoflook en ui fijn en de champignons en tomaatjes in plakjes. Bak in een pan met olijfolie.
- Voeg de tijm, paprikapoeder, peper en zout toe en schenk de kookzuivel erbij. Voeg de truffeltapenade toe, roer door elkaar en voeg na 2-3 minuten de noedels toe. Blijf goed roeren.
- Snijd de peterselie fijn en voeg samen met de strooikaas toe.
- Strooi peper en zout over de zeebaarsfilet en bak deze in een aparte pan met olijfolie. Bak 5 minuten op de huid en 1 minuut andersom.
- Schep de noedels op je bord en garneer met wat citroen en de zeebaarsfilet.