Truffel/paddenstoel risotto

13 april 2023

Truffel/paddenstoel risotto

Een paddenstoel/truffel risotto waar je u tegen zegt.

Het is natuurlijk algemeen bekend dat ik gek ben op risotto, paddenstoel en burrata en dat is opzich een héle goede combinatie. Aangezien er veel truffel liefhebbers zijn en ik de vraag kreeg om een truffelrisotto te maken, voegde ik dat ingrediënt er ook nog aan toe. Geloof me; het was héérlijk en ik heb er weer veel te veel van gegeten.

Truffel is echt iets wat je heel lekker vindt, of je vindt het helemaal zomaar wat. Er is meestal geen middenweg. Al denk ik toch dat ik de middenweg ben, want ik vind het heerlijk, maar ik kies het nooit in een restaurant. Geef mij maar een tagiatelle met ragu..

Duur: 40 minuten

3 personen

1 grote pan

Ingrediënten

  • 3/4 pak risottorijst
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele ui
  • 3 eetlepels truffel paddenstoel tapenade
  • 1 bakje paddenstoelenmix
  • 6 champignons
  • 1 stracciatella burrata
  • 3 takjes tijm
  • Peper en zout
  • 2 blokjes paddenstoelenbouillon
  • 800 ml water
  • Scheut witte wijn
  • Klont boter
  • +- 3 eetlepels geraspte kaas + extra voor garnering
  • Peterselie ter garnering

Bereiding

  • Snijd de ui en knoflook fijn. Bak deze in een grote pan met boter.
  • Breng het water aan de kook en verkruimel de bouillonblokjes erover. Zet het vuur gelijk weer lager.
  • Snijd de champignons in plakjes en bak deze mee met de ui en knoflook. Houd de paddenstoelenmix apart (bak die later).
  • Voeg de risottorijst toe aan de pan en roer goed door. Wanneer de korrels glazig worden, voeg de je wijn toe.
  • Is de wijn opgenomen in de korrel? Voeg dan wat bouillon toe, totdat alles onder water staat. Blijf roeren. Is alles weer opgenomen in de korrel? Herhaal dit dan weer, totdat de bouillon op is, of je korrel goed zacht.
  • Bak de paddenstoelenmix in een aparte pan met olie.
  • Voeg de peper, zout, tijm en truffeltapenade toe aan de pan met risotto.
  • Roer nu de geraspte kaas en de klont boter door de pan, zodat hij nog iets romiger wordt. Blijf goed roeren.
  • Schep de pasta op je bord met de paddenstoelenmix daarop. Garneer met stracciatella burrata en wat fijngehakte peterselie.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies