Traybake met groenten en aardappel

26 december 2021

Traybake met groenten en aardappel

Ergens midden in de zomer deelde ik een traybake recept met jullie. Oftewel, de ovenschaal met krieltjes, kip, groenten en truffel. Deze werd massaal gemaakt en ik krijg hier nog steeds complimenten over (daarvoor dank).

Ik vond het daarom wel weer eens tijd worden voor een nieuwe traybake. Als er maar gekruide aardappeltjes opzaten, want dat vind ik uit de oven zó lekker.

Deze ovenschotel is comleet anders dan vorige keer, maar weer zó lekker.

Hij is gevuld met onder andere zoete aardappel en normale aardappelpartjes, wortel, knolselderij, venkel en Hollandaise saus. En oja, lekker veel kruiden.

2 personen

Ingrediënten

• 3/4 zakje aardappel partjes met schil AH

• 1 grote zoete aardappel

• 1 rode ui

• 1 teentje knoflook

• 8 feta blokjes

• 1 knolselderij

• 200 gr rauwe wortelen (+- 6-7 kleinere)

• 4 takjes tijm

• 3 takjes rozemarijn

• Handje pecannoten

• Snuf oregano kruiden

• Snuf paprikapoeder

• 4 eetlepels Hollandaise saus (ik had die uit een pakje van de AH)

Bereiding

• Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes.

• Breng een pan met water en een klein beetje zout aan de kook. Kook de zoete aardappel hier zo’n 6 minuten in en giet af. Snijd deze in nog iets kleinere blokjes.

• Snijd de knolselderij in tweeën en dan in repen. Zo kun je de schil er makkelijker afsnijden.

• Snijd de wortel en venkel in blokjes en de ui en knoflook in partjes.

• Bestrooi de aardappelpartjes met paprikapoeder en oregano in een kommetje en roer goed door elkaar met je handen.

• Verdeel de aardappelpartjes, zoete aardappel, groenten, knoflook en ui over een bakplaat bekleed met bakpapier.

• Verdeel de takjes tijm en rozemarijn ook over de schaal, strooi er peper en zout over en besprenkel alles met olijfolie.

• Zet de schaal zo’n 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

• Voeg de laatste 8 minuten de feta en pecannoten toe aan de schaal.

• Verwarm in een steelpannetje (of hoe aangegeven staat op de verpakking) de Hollandaise saus en schenk deze over de ovenschaal wanneer hij uit de oven komt.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies