Toscaanse pasta

13 juni 2023

Toscaanse pasta

Jullie kennen de Toscaanse kip van mij vast nog wel. Deze is zo ongelooflijk veel nagemaakt en nog steeds krijg ik er veel berichten over. Zelf maak ik al mijn gerechten maar 1 keer, maar die vond ik ook zó lekker, dat ik het eigenlijk jammer vond om nooit meer te maken/eten.

Aangezien ik gek ben op pasta en het liefst overal een pastavariant van maak, heb ik nu een Toscaanse pasta voor jullie. Eentje met gamba’s en coquilles; mijn favoriet!!

Als jullie deze overigens niet zo gezond vinden en liever voor gezond gaan, nu de vakanties eraan komen; koop dan gewoon de Toscaanse kip van Rosan (CYB) bij Runderkamp, want die heb ik zelf gisteren nog gegeten en die is gewoon next level lekker. Iknow, ik eet twee keer Toscaanse pasta in 4 dagen, maar ik geef er niks om en het is gewoon heerlijk! 😋

2 personen

Duur: 25 minuten

Toscaanse pasta met vis

Ingrediënten

• 2 handjes rucola

• rigatoni pasta (hoeveel je zelf op lust)

• 5 cherrytomaten

• 150 gr zongedroogde tomaten + 4 eetlepels olie ervan

• 200 ml kookzuivel

• Peper en zout

• 5 champignons

• 2 theelepels paprikapoeder

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• Scheut witte wijn

• 1 teen knoflook

• 1 gele ui

• 3 coquilles p.p

• 4 gamba’s p.p.

• 1 grote eetlepels geraspte kaas

Bereiding

• Snijd de knoflook en ui fijn en bak dit in een grote pan met olie.

• Snijd de champignons in plakjes, de cherrytomaatjes in tweeën en de zongedroogde tomaten een klein beetje fijner. Bak deze mee in de pan.

• Schenk de wijn erbij en laat het er heel even intrekken.

• Schenk na ongeveer 3 minuten de kookzuivel bij de pan en voeg de olie van de zongedroogde tomaten, rucola, de paprikapoeder, Italiaanse kruiden en nog wat peper en zout toe. Roer alles goed door en voeg ongeveer 1 eetlepel geraspte kaas toe.

• Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in een grote pan met water en een snuf zout. Spoel deze vervolgens met koud water af en voeg toe aan de pan met saus. Roer alles goed door elkaar.

• Laat ondertussen een klont boter smelten en bruin worden en bak daar de gamba’s met peper en zout in. Voeg na een paar minuten de cocquilles toe en bak die met peper en zout zo’n 1,5 om 1,5 minuut om en om.

• Schep de pasta op je bord en leg de gamba’s en coauilles erop.

Bekijk ook deze recepten

Gluten- en lactosevrij bananenbrood
Gevulde paprika’s met pulled mushroom
Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Cookies