Ik denk serieus dat ik iedere dag tonijntartaar zou kunnen eten. In een restaurant bestel ik het bijna nooit, want ik weet dat ie soms kan tegenvallen of héél mini is.
Dan heb ik m’n eigen recept in mijn hoofd en dan krijg ik een tartaar 2x zo klein.
Hetzelfde geldt voor een aardbeienslof. Zelf maak ik die heel groot met een dikke bodem en als ik die van de bakker dan zie, schrik ik gewoon..
Deze combinatie van tartaar met watermeloen had ik nooit bij elkaar gezet, maar mijn moeder at dit in Italië en die zei dat het heerlijk was. Ik moest het gelijk namaken en ze had gelijk: het is echt een tópcombinatie!!
En het fijne aan tartaar is dat het heel snel klaar is. Geniet vanavond allemaal van een lekker voorgerechtje zou ik zeggen! 😉
1 persoon
Duur: 15 minuten
Tonijntartaar met guacamole en watermeloen
Ingrediënten
- 1 tonijnsteak +- 125 gr
- 1 zachte avocado
- 2 theelepels citroensap
- Peper en zout
- 1 theelepel sriracha mayonaise
- 4 eetlepels sojasaus
- Snuf paprikapoeder
- 1 theelepel sesamzaadjes
- Stuk watermeloen
- 1 bosui
- 4 eetlepels zeewiersalade
- 1 grote eetlepel furikake kruiden + 2 theelepels
- 1 eetlepel verse koriander (kun je weglaten als je het niet lust)
- Japanse mayonaise
Bereiding
- Snijd de tonijn en watermeloen in kleine blokjes.
- Meng de tonijn met sojasaus, fijngesenden koriander, de sesamzaadjes, paprikapoeder, peper en zout en furikake kruiden in een kommetje. Snijd de bosui fijn en voeg hier de helft ook van toe.
- Prak de avocado’s in een kom met peper, zout, sriracha mayonaise en citroensap.
- Zet een bakring op je bord en voeg de geprakte avocado toe. Schep vervolgens de tonijn daarop. Druk alles heel goed aan met een lepel.
- Laat de bakring er nog even omheen zitten en verdeel nu het zeewier om je tartaar. Schep daarop de stukjes watermeloen en verdeel daar nog wat furikake kruiden en bosui over.
- Haal de bakring eraf en garneer de tartaar nu met wat Japanse mayonaise.