Nou.. de Paasdagen zitten er weer op en het is tijd voor een nieuw, heerlijk recept. Hebben jullie een lekker weekend gehad??
Ik wel, want ik heb 1e Paasdag genoten met vriendinnen en ik ben als grote (grootste) fan bij de laatste concerten van Nick & Simon geweest (en ik val nu in een gat). 💔
Wat je hier ziet, is een hapje dat iedereen lust. Ik weet het zeker!!
Het is filodeeg (het knapperige laagje om een loempia) met daarop gemarineerde tonijn, zeewier, uitjes etc. Alsof ik een super lekker taartje at als lunch. Héérlijk.
Ik lunchte jaren geleden bij George in Amsterdam en daar bestelden wij een tonijnpizza. Niet wetende dat er zoiets als dit op tafel kwam. Wij vonden dit zo enorm lekker en het schijnt een grote hit daar te zijn, want iedereen kiest het!!
Als je dit als hapje gaat maken, kun je er ook voor kiezen om het deeg door de helft te snijden, zodat iedereen een kleiner hapje heeft. Maak je het als lunch? Laat het dan gewoon zo.
Duur: 25 minuten
Hapje voor 3 personen
Tonijnpizza’s
Ingrediënten
- 3 plakken filodeeg (uit vriezer)
- 200 gr tonijnsashimi
- 5 eetlepels sweet soy poké dressing Go-Tan (of anders normalr sojasaus)
- 6 theelepels zeewiersalade
- Japanse mayonaise
- Kewpie sesamsaus
- Sesamzaadjes
- 1 bosuitje
- Handje gebakken uitjes
- 3 eetlepels furikake kruiden
- 1 ei
Bereiding
- Kluts het ei in een kommetje.
- Verdeel de filodeeg bladeren over een grote bakplaat met bakpapier. Smeer deze in met het ei en zet de bakplaat voor zo’n 13-15 minuten in de oven op 200 graden (of totdat de blaadjes krokant zijn).
- Snijd de tonijn in dunne plakjes en meng deze met de sojasaus en wat sesamzaadjes in een kommetje.
- Strooi lekker wat kewpie sesamsaus over de krokante filodeeg en verdeel daarover de plakken tonijn
- Verdeel de zeewiersalade erover, strooi de fijngesneden bosui, furikake kruiden en wat gebakken uitjes over de tonijn en garneer alles met Japanse mayonaise.