Tomatenbruschetta

9 augustus 2022

Tomatenbruschetta

We blijven gewoon een beetje in de Italiaanse sferen, want als je niet op vakantie gaat, dan haal je de vakantie gewoon naar hier.

Zelf bestel ik het eerlijk gezegd nooit, maar als ik het erbij geserveerd krijg vind ik het heerlijk: tomatenbruschetta.

Het is fris, kruidig en door het broodje lekker krokant. Perfect hapje eigenlijk.

Ik zeg trouwens perfect hapje, maar niet wanneer je daarna nog naar een feestje moet. Dus wanneer je op een verjaardag zit, de koelkast steeds opengaat en het ruikt alsof er al 3 weken een lijk in ligt, onthoud dan dat er heel veel knoflook in zit.

Deze bruschetta bevat overigens ook knoflook! Hij is ingesmeerd met kruidenboter. Zoiets kun je gewoon niet laten staan, toch?

Het is trouwens ook een ontzettend simpele en snelle hap. Super handig!

4 broodjes

Ingrediënten

• 1 groot volkoren brood

• Kruidenboter

• Peper en zout

• 2 avocado’s

• 3 theelepels citroensap

• 1 mespunt chilivlokken

• 5-6 grote vleestomaten

• 1 rode ui

• 8 blaadjes basilicum + extra voor garnering

• 2 theelepels Italiaanse kruiden

• Scheutje basilicumolie

• Peterselie

Bereiding

• Snijd de tomaten, zonder het vruchtvlees, in kleine blokjes en bewaar dit even in een kom/bakje.

• Snijd de ui en de blaadjes basilicum en peterselie fijn. Voeg dit, samen met wat basilicumolie, peper en zout en Italiaanse kruiden toe aan de kom. Roer alles met een lepel goed door elkaar en zet even apart in de koelkast.

• Prak de avocado’s fijn in een bakje en voeg daar de chilivlokken, het citroensap en peper en zout aan toe.

• Snijd 4 plakken brood af en smeer deze aan één kant in met kruidenboter. Zet deze voor ongeveer 4-5 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

• Smeer de broodjes vervolgens in met de avocadospread en daarop schep je het tomatenmengsel.

• Garneer alles met wat blaadjes basilicum en fijngehakte peterselie.

Bekijk ook deze recepten

Foe Yong Hai
Sinterklaas slof
Aubergine toast met burrata
Dubai oliebol
Cookies