Een salade is wat mij betreft altijd goed, maar een goedgevulde salade is helemaal geweldig. Vul ‘m lekker met wat groenten en een biefstukje en je hebt een heerlijke maaltijd.
Na het delen van deze salade, ontplofte mijn dm. Iedereen zocht het recept en dat terwijl ik de biefstuk nog aan het verteren was. 😉
Als er Thai beef salade op de kaart staat, bestel ik die meestal gelijk. Ik heb nog nooit een tegenvaller gehad!
2 personen
Duur: 20 minuten
Thai beef salade
Ingrediënten
- 2 kogelbiefstukjes
- 300 gram romaine sla
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode ui
- Handje cashewnoten
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper en zout
- 8 cherrytomaatjes
- 1/2 komkommer
- 150 gram taugé
- Eventueel wat koriander
Voor de dressing:
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels oyster garlic Go-tan
- Peper
- Mespunt chilivlokken
- Sap van 1/2 limoen
- 1 eetlepel bruine suiker
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
- Snijd de paprika’s in kleine stukjes en de ui in ringen. Bak in een pan met olijfolie. Voeg na een paar minuten de taugé en cashewnoten toe en strooi er dan Italiaanse kruiden en paprikapoeder over. Schenk als laatste 3 eetlepels van de dressing erbij.
- Strooi peper en zout over de biefstukjes en laat een klont boter smelten in een aparte pan. Bak de biefstukjes om en om zo’n 2 om 2 minuten (ligt eraan hoe dik ze zijn) en laat dan nog even 3-4 minuten rusten in wat folie. Haal de biefstuk daarna door de kom met dressing en snijd in vieren.
- Beleg de borden met sla en schep daarop de gebakken groenten.
- Snijd de komkommer fijn en de tomaatjes door de helft. Voeg deze ook toe.
- Leg de biefstukjes in het midden en schenk de dressing erover.
- Garneer alles eventueel met wat koriander naar wens.