Taco’s met tomatensalsa en runderrookvlees

27 juni 2023

Taco’s met tomatensalsa en runderrookvlees

Taco’s kan ik echt iedere dag eten en het gaat niet vervelen. Dit geldt overigens ook voor grote wraps. Alles kan erop en het is lekker makkelijk. Wederom perfect voor de warme dagen, want je wilt echt niet lang in de keuken staan als het 30 graden is.

Deze taco’s zijn gemixt met van alles en nog wat. De tomatensalsa maakt het in ieder geval heerlijk fris.

Ook hier zit koriander op en in, maar als je dat niet lust, kun je het natuurlijk altijd overslaan. Dat kan overigens met al mijn gerechten waar koriander in zit. Ik vind het een smaakmaker, maar sommige walgen ervan en dat kan.

Hapje voor 4 lunch voor 1-2

Duur: 20 minuten

Taco’s met tomatensalsa en runderrookvlees

Ingrediënten

• 2 vleestomaten

• 4 taco’s

• 1/2 rode ui

• Peper en zout

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• 1 avocado

• 3 eetlepels Griekse yoghurt

• 1 limoen

• 3 eetlepels mais

• 4 kleine handjes romaine sla

• 100 gr runderrookvlees

• Koriander *

Bereiding

• Snijd de tomaten in kleine blokjes en de ui fijn. Meng deze samen in een kom en voeg hier de paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout, het sap van een 1/2 limoen en eventueel 2 eetlepels fijngehakte koriander aan toe. Roer alles goed door elkaar.

• Beleg de taco’s met wat sla en schep daarop de tomatensalsa.

• Voeg de mais toe aan de taco’s en verdeel de plakjes runderrookvlees erover.

• Prak de avocado met de Griekse yoghurt en peper en zout. Schep dit ook over de taco’s.

• Garneer alles met eventueel wat fijngehakte koriander en knijp nog wat limoensap uit over de taco’s.

Bekijk ook deze recepten

Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Gorgonzola ravioli
Cookies