Ik heb hier een recept die echt iedereen weer even moet proberen. Als je van curry houdt, lik je je vingers er net nog niet bij af.
Het is vandaag Valentijnsdag en helaas ben ik er niet aan toegekomen om bijvoorbeeld een dessert in hartjesvorm te maken. Die kunnen jullie natuurlijk gewoon bestellen bij de bakker, maar dan zijn deze taco’s wel perfect als voorgerecht voor het diner.
Ik garandeer niet dat je daarna geen knoflooksmaak in je mond hebt, maar neem dat a.u.b. even voor lief met dit gerecht.
Het lijkt misschien moeilijk, maar deze taco’s met gele curry gamba’s zijn echt makkelijk te maken.
Duur: 20 minuten
4 taco’s
Ingrediënten
• 1/3 rode kool
• Handje worteljulienne
• 3 grote eetlepels Griekse yoghurt
• Sap van 1/2 limoen
• Peper en zout
• 2 takjes koriander (+- 1 grote eetlepel, fijngesneden)
• 4 taco (mini tortillawraps)
• 12 gamba’s
• 1 eetlepel gele curry pasta
• 1 eetlepel curry madras kruiden Jonnie Boer
• Peper en zout
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1 theelepel gemalen komijnzaad
• 1 theelepel kerriepoeder
• Snuf chilipoeder
• 2 cm gember
• 1 teen knoflook
• 1 gele ui
• 200 ml kokosmelk
• Scheut slagroom of kookroom
• Handje cashewnoten
• 1 rode paprika
Als je geen koriander lust, kun je die weglaten in de koolsalade.
Bereiding
• Snijd 1/3 van de rode kool in plakken, zodat er dunne reepjes ontstaan. Meng dit met de worteljulienne in een diep bord. Schep de yoghurt erbij, voeg de fijngesneden koriander, peper, zout en het sap van een halve limoen toe aan het bord. Schep met een lepel goed door elkaar.
• Snijd de knoflook, ui en gember (zonder schil) fijn. Snijd de paprika in stukjes. Bak dit samen in een pan met olijfolie.
• Voeg de currypasta toe aan de pan en roer door elkaar. Schenk nu de kokosmelk en slag- of kookroom erbij en voeg de cashewnoten toe aan de pan.
• Voeg de paprikapoeder, kerriepoeder, curry madras kruiden, chilipoeder, komijnzaad, peper en zout toe aan de pan. Laat alles even een paar minuten pruttelen.
• Strooi wat peper en zout over de gamba’s en bak deze in een aparte pan met olijfolie. Als deze goed gebakken zijn, voeg je de gamba’s toe aan de curry. De saus wordt dikker als hij even staat de pruttelen. Is hij nog zacht? Voeg wat bloem toe.
• Verwarm de taco’s (kleinste wraps) kort in de magnetron of in een droge koekepan.
• Schep de koolsalade in het midden van de taco en schep daarop de curry met gamba’s.