Sushi naanbroden

20 juli 2023

Sushi naanbroden

Had ik al vermeld in mijn Instagramstory dat deze belegde sushi naanbroden geweldig zijn?

Het maakt niet uit waarmee ik ze beleg; de naanbroden zijn áltijd een hit en die worden meer dan duizend keer opgeslagen. Ik schrik zelf steeds van die gigantische hoeveelheid. Ik snap het volkomen, want het is lekker en makkelijk, maar dat is zoveel!

Ik wilde weer iets nieuws en dat is zeker gelukt. Veel mensen houden tegenwoordig van pokébowls en sushi en daarom zijn deze sushi naanbroden precies wat je wil!!!!

Deze kun je ook in stukjes snijden en serveren aan je visite. Een luxe, originele en méga lekkere hap!

1-2 personen

Duur: 15 à 20 minuten

Sushi naanbroden

Ingrediënten

• 2 naanbroden plain

• Stukje zalmsashimi +- 150 gr

• Stukje tonijnsashimi +- 150 gr

• Furikake kruiden

• +- 100 gr zeewiersalade

• Japanse mayonaise

• 2 grote eetlepels Japanse sesamsaus

• 1 bosui

• 2 eetlepels gebakken ui

• 2 eetlepels sojabonen

• 6 radijsjes

Bereiding

• Verwarm de naanbroden in de oven zoals aangegeven op de verpakking.

• Strooi flink wat furikake kruiden over een bord of snijplank. Snijd de zalm en tonijn in tweeën of drieën, zodat je een paar rechte, lange stukjes krijgt. Haal deze met alle kanten door de kruiden.

• Verwarm wat olijfolie in een pan en schroei de zalm en tonijn aan alle kanten kort dicht. Doe dit kort, zodat de binnenkant nog rauw is. Snijd vervolgens in stukjes.

• Smeer de naanbroden in met Japanse sesamsaus en verdeel daarover wat zeewiersalade. Beleg deze met de tonijn en zalm, in plakjes gesneden radijs, sojabonen, gebakken ui en fijngesneden bosui.

• Garneer alles met Japanse mayonaise.

Bekijk ook deze recepten

Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Zalm teriyaki pastasalade
Gnocchi carbonara
Cookies