Sushi hapje in filodeeg

17 november 2021

Sushi hapje in filodeeg

Nadat ik loempia’s had gemaakt met filodeeg, wist hoe makkelijk je hiermee te werk kan gaan en erachter kwam hoe lekker dit deeg is, bedacht ik een ander hapje ermee.

Dit hapje heeft alles. Hij is lekker krokant van buiten, heeft lekkere tonijn- en zalmsashimi van binnen, is gekruid met furikake kruiden en is getopt met Japanse mayonaise. Oja, er zit ook zeewier en avocado in!

Hoe lekker!?!

8 bakjes

Ingrediënten

• 4 vellen filodeeg

• 100 gr zalmsashimi

• 100 tr tonijnsashimi

• 50 gr zeewiersalade

• 1/2 avocado

• Furikake kruieden

• Japanse mayonaise

• Sojasaus

Bereiding

• Snijd de vierkante vellen filodeeg door de helft en vervolgens nog een keer door de helft.

• Beleg ieder muffinvormpje met 2 (van de 4 die uit 1 vel komen) vierkante vellen filodeeg. Duw het goed aan, zodat er echt een kommetje onstaat. Herhaal dit met alle vormpjes.

• Zet de vormpjes in een voorverwarmde oven op 180 graden zo’n 10-11 minuten. Laat vervolgens goed afkoelen.

• Snijd de zalm- en tonijnsashimi en avocado in blokjes.

• Strooi wat furikake kruiden in de filodeeg kommetjes. Schep er dan wat blokjes zalm, tonijn en avocado in.

• Verdeel wat zeewier over alle kommetjes, strooi nog wat furikake kruiden erover. Giet daar weer een klein drupje soja saus over en eindig met een toefje Japanse mayonaise.

Bekijk ook deze recepten

Gorgonzola ravioli
Broodje scrambled egg met bacon
Coquille salade
Witte asperges met zeebaars en gebakken aardappeltjes in honing mosterdsaus
Cookies