Spinazie pannenkoeken met zalm en groenten

3 mei 2023

Spinazie pannenkoeken met zalm en groenten

Overal waar ik kom, wordt ik aangesproken over m’n blog. Veel mensen vertellen hoe lekker hun eten was, andere vertellen hoe leuk ze het vinden en een andere groep mensen vraagt steeds naar gezonde recepten. En dat snap ik!!

Meestal is mijn antwoord: “Ja, ik wil wel gezonde recepten maken, maar daar ben ik gewoon niet zo goed in.” Ik voeg meestal een sausje of iets anders toe, waardoor een gerecht al snel weer een stuk ongezonder wordt. Toch probeer ik het wel af en toe.

Bij deze: spinaziepannenkoeken met groenten en zalm! Hoe gezond wil je het hebben?

1 persoon

Duur: 30 minuten

1 stapel pannenkoeken

Ingrediënten

Voor de pannenkoeken:

• 150 gr spinazie

• 200 ml amandelmelk

• +- 100 gr havermout

• 200 gr bloem

• 1 ei

• 2 theelepels paprikapoeder

• 3 takjes tijm

• 1 theelepel knoflookpoeder

• Sap van 1 citroen

• Peper en zout

• 1 zakje bakingsoda

• Klont boter

Verder:

• 5 cherrytomaatjes

• 3 champignons

• 150 gr zalmfilet

• 1 theelepel paprikapoeder

• Peper en zout

• Handje romaine sla

Bereiding

• Maal de spinazie met 200 ml amandelmelk in een blender of foodprocessor. Schep vervolgens in een kom.

• Kluts het ei door de spinazie en voeg de bloem, bakingsoda, knoflookpoeder, paprikapoeder, peper en zout, tijm, havermout en bloem toe. Knijp het sap van 1 citroen uit over de kom. Roer goed door elkaar.

• Laat een klont boter smelten en voeg wat olie toe aan de pan. Maak met een lepel 2 of 3 kleine pannenkoekjes en laat deze een paar minuten op middelhoog vuur bakken. Draai voorzichtig om en herhaal totdat het beslag op is.

• Verwarm ondertussen wat olie in een andere pan. Bestrooi de zalm met peper, zout en paprikapoeder en bak deze om en om in de pan. Dit duurt zo’n 5 om 5 minuten.

• Snijd de champignons in partjes en de tomaatjes door de helft. Bak deze bij de zalm.

• Maak een stapel pannenkoekjes en verdeel wat sla, de zalm, tomaatjes en champignons daarnaast. Knijp eventueel nog wat citroensap uit over de pannenkoekjes en groenten.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies