Een eiwitbom én mega lekker. Dat is een win-win situatie als je het mij vraagt.
Ik heb heel wat eitjes en omeletten moeten bakken, voordat ze eindelijk eens niet verbrand waren, máár alle soorten ei smaken nu heerlijk als ik het maak.
Tegen iedereen die niet kan koken en bakken zeg ik áltijd: “Ik kon niet eens een ei bakken.” Mensen geloven dat nooit, maar het is écht zo.
De topping van deze omelet vind ik echt heerlijk. Ik word sowieso heel blij van warmgerookte zalm en de rest maakt het helemaal af.
1 omelet
Duur: 15 minuten
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Ingrediënten
- 3 eieren
- 8 takjes bieslook
- Peper en zout
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 50 gram spinazie
- Mespunt chilivlokken
- 3 eetlepels huttenkäse light
- Klont boter
- 1 moot warmgerookte zalm
- 4 cherrytomaatjes
- Klein handje walnoten
- 1 eetlepel hot chilisaus Go-Tan
- Dille takjes naar wens
Bereiding
- Kluts de eieren in een kom. Snijd de bieslook fijn en voeg dit samen met peper, zout en paprikapoeder toe.
- Laat een klont boter smelten en bak de spinazie. Voeg als de spinazie nog niet helemaal geslonken is het eimengsel toe. Zet het vuur middelhoog en laat de omelet zo’n 6-7 minuten rustig bakken. Voeg nu de chilivlokken toe.
- Is de bovenkant van de omelet een beetje goed droog aan het worden? Zet dan een plat bord op de pan, draai de pan om (zodat de omelet nu andersom op je bord ligt). Schuif de omelet vervolgens weer in de pan en bak nog 1 minuut.
- Verwarm de warmgerookte zalm kort in de magnetron of oven.
- Schep de huttenkäse op de omelet en voeg de zalm toe. Snijd de tomaatjes in plakjes en voeg deze ook samen met de walnoten toe.
- Hou je van dille? Garneer de omelet dan nu met wat dille en een beetje chilisaus.