SPAGHETTI VONGOLE
Deze pasta vind ik zo mega lekker, maar ik eet het nóóit en dat heeft maar 1 reden: je moet al die schelpjes eerst leeghalen en dan kun je je pasta pas opeten.
Een vriendin van mij nam deze vongole voor mij mee uit de lekkerste viswinkel (vishandel Volendam Bilthoven), dus toen bedacht ik mij dat ik nu eindelijk eens die lekkere pasta ging maken. Alles wat daar te koop is is lekker, dus dit werd natuurlijk ook weer een succes! 😉
De pasta was echt héél lekker en het fijne is dat deze spaghetti vongole super makkelijk te maken is. Hij staat echt binnen 20-25 minuten op tafel.
2 personen
Duur: 20-25 minuten
Spaghetti vongole
Ingrediënten
• Spaghetti
• 2 teentjes knoflook
• 1 grote sjalot
• 1/2 rode peper
• Peper en zout
• Klont boter (60 gr)
• 1 theelepel paprikapoeder
• 3 eetlepels fijngehakte peterselie
• 10 cherrytomaatjes
• 1 kilo vongole
• Scheut olijfolie
• 250 ml droge witte wijn
• Eventueel 1/2 citroen
Bereiding
• Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
• Snijd de sjalot, knoflook en 1/2 peper (zonder zaadjes) fijn en bak in een grote soeppan met boter.
• Snijd de cherrytomaatjes door de helft en voeg toe aan de pan.
• Spoel de vongole om en gooi degene die openstaan weg. Voeg de vongole nu toe aan de pan en schenk de wijn erbij. Zet de deksel op de pan en laat alles zo’n 2-3 minuten koken. Roer ondertussen 1 keer om.
• Voeg nu de spaghetti toe aan de pan en strooi dan peper, zout en paprikapoeder erover. Voeg de fijngehakte peterselie en een klein scheutje olijfolie toe en roer alles even goed door elkaar, zodat de vongole en saus door de pasta zitten.
• Hou je niet van pittig? Knijp dan een halve citroen uit boven de pan en roer weer goed door.
• Schep de pasta op je bord en haal met de hand de vongole helemaal open. (Degene die helemaal dicht blijven zitten, gooi je weg en kun je niet eten).