Iets wat ik vroeger met mn neus dicht opdronk en nu als water naar binnen giet: wijn! Zowel wit als rood.
Als ik er nu over nadenk dat ik dit nooit luste, maar een fles sterke drank wel, krab ik even 28 keer achter m’n oren en heb ik grote vraagtekens boven mijn hoofd. Maarja, daar zullen meer mensen wel last van hebben.
Aan dit bordje spaghetti zat echt zó mega veel smaak en ik denk dat hij door heel veel mensen goedgekeurd zal worden.
Deze spaghetti in rode wijn saus met ossenhaas en geraspte kaas is ook ideaal als hoofdgerecht tijdens het kerstdiner. Trouwens, niet ideaal, hij is er perfect voor.
2 personen
Ingrediënten
• Spaghetti all’uovo (hoeveel je zelf op lust)
• 2-3 glazen rode wijn
• AH grana panado kaas (of andere kaas om te raspen)
• 1 teen knoflook
• 1 grote sjalot
• 1 blokje runderbouillon
• Peper en zout
• 1 laurierblad
• 4 takjes tijm (blaadjes ervan)
• Snuf chilipoeder
• 1 ossenhaas p.p.
• Allesbinder
Bereiding
• Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en voeg de spaghetti toe. Kook deze zolang als aangegeven staat op de verpakking en giet vervolgens af.
• Voeg een grote klont boter toe aan een pan en laat smelten en bruin worden.
• Bestrooi de ossenhaas aan twee kanten met peper en zout en bak deze ongeveer 2 om 2 minuten in de pan (als hij heel dik is iéts langer).
• Leg wat zilverfolie klaar en verpak ieder ossenhaasje in 1 blad folie. Laat dit nog ongeveer 12 minuten doorgaren op het aanrecht.
• Snijd ondertussen de sjalot en knoflook fijn en fruit deze in een pan met olijfolie.
• Voeg hier de chilipoeder, het laurierblad en de tijm aan toe en bak even mee.
• Schenk vervolgens de wijn erbij en verkruimel het bouillonblokje over de pan. Roer alles goed door elkaar en laat even pruttelen.
• Rasp wat kaas in de pan (+- 3 eetlepels) en voeg wat allesbinder toe (op gevoel) en blijf roeren. Als je ziet dat de saus wat dikker is geworden voeg je de pasta toe en roer je het allemaal goed door elkaar.
• Snijd de ossenhaas in dunne plakjes.
• Schep de pasta op je bord en leg de ossenhaas ernaast. Garneer de pasta met nog wat geraspte kaas.