Spaghetti in citroensaus met zeebaars

25 mei 2023

Spaghetti in citroensaus met zeebaars

Heel lang geleden probeerde ik een citroenpasta te maken en dat mislukte volledig. De room was hard en het zag er verschrikkelijk uit. Voor mij reden genoeg om zo’n pasta dan 2 jaar niet meer te maken of helemaal nooit meer.

Een tijdje terug at ik op de dijk in Volendam een romige citroenpasta met zeebaars en die was héél lekker. Op dat moment dacht ik “ik ga het weer een kans geven.” Nu is dat inmiddels 9 maanden geleden, maar dat maakt niet uit.

Dit keer is de pasta wel gelukt en hij was echt héél lekker. Romig, fris en niet te machtig.

2 personen

Duur: 25 minuten

Spaghetti in citroensaus met zeebaarsfilet

Ingrediënten

• 2 zeebaarsfilet

• Peper en zout

• Spaghetti

• 2 teentjes knoflook

• 2 sjalotjes

• 100-150 ml kookvocht

• 150 ml kookroom

• 1 citroen (rasp en sap)

• 5 eetlepels geraspte kaas (grana padano)

• Peterselie

Bereiding

• Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in een pan met water en een snuf zout. (Bewaar het kookvocht!!)

• Snijd de knoflook en sjalot fijn en bak deze in een pan met een klont boter.

• Schenk na 2 minuten de kookroom erbij en voeg het rasp van 1 citroen toe. Schenk het kookvocht erbij en knijp nu citroen uit boven de pan. Roer alles door elkaar.

• Schep de pasta in de pan en rasp de kaas erover. Voeg peper en zout toe en roer alles door elkaar. De saus is waarschijnlijk heel waterig, maar deze wordt na een paar minuten iets romiger. Is de saus te dik/hard? Voeg dan wat extra kookvocht toe.

• Verwarm wat olijfolie in een andere pan. Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout en bak deze zo’n 5 minuten op de huid. Draai nog 1 minuut om.

• Schep de pasta op je bord en serveer deze met de zeebaarsfilet. Garneer eventueel nog met wat geraspte kaas.

Bekijk ook deze recepten

Truffel udon noedels
Aardbei tiramisu
Honingkip salade met burrata
Aubergine curry
Cookies