Spaghetti carbonara

23 april 2023

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara is een pasta die ik NOOIT bestel in een restaurant. Ik vind het heel lekker hoor, maar ik denk toch dat ik het te simpel vind ofzo. Ik ga dan liever voor een aparte saus en extra vulling.

Toch moet ik zeggen dat als ik deze zelfgemaakte spaghetti carbonara in een restaurant zou krijgen, dan zou ik hem bestellen en niet 1 keer..

Ik probeerde deze pasta al eens eerder te maken en ook al zijn het weinig ingrediënten en lijkt het niet moeilijk; het mislukte enorm. Dit had te maken met het feit dat ik geen kookvocht gebruikte etc. Vandaar dat ik deze pasta daarom nooit meer heb gemaakt.

2 personen

Duur: 25 minuten

1 pan spaghetti carbonara

Ingrediënten

• Spaghetti (hoeveel je zelf lust)

• 100 gr pancetta

• Peper en zout

• 4 eidooiers

• Kaas om te raspen

• 150 ml kookvocht

• 1 teen knoflook

• 1 gele ui

• Peterselie

Bereiding

• Kluts de eidooiers in een kommetje. Rasp hier flink wat kaas over (100-150 gr) en voeg flink wat peper toe.

• Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in een pan met zout water. Bewaar vervolgens het kookvocht!

• Bak de pancetta in een pan in z’n eigen vet.

• Snijd de knoflook en ui fijn en bak deze in een aparte pan met wat olie.

• Voeg 150 kookvocht en 2 eetlepels vet (het vocht) van de pancetta toe aan de kom met eidooiers en kaas. Mix goed met een vork.

• Voeg de spaghetti gelijk uit de pan toe aan de pan met knoflook en ui. Voeg vervolgens de romige saus en pancetta toe. Roer goed door elkaar. Voeg nog wat peper en zout toe.

• Schep de pasta op je bord en garneer met wat extra geraspte kaas en fijngehakte peterselie.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies