Snoeppaprika’s met tonijnsalade

8 augustus 2023

Snoeppaprika’s met tonijnsalade

Ik wilde weer eens iets maken wat heel snel klaar is en ook super lekker. Het werden deze gevulde snoeppaprika’s met tonijnsalade.

Tonijnsalade vind ik sowieso al helemaal geweldig. Of dat nou op een broodje, toast of op deze manier is. Het is heel snel klaar en eigenlijk ook gezond, want het is allemaal op basis van yoghurt in plaats van mayonaise.

Sommige mensen denken dat zo’n salade (maakt niet uit welke) bij een viswinkel gezond is, maar dat is helaas niet het geval. Lekker zijn ze wel allemaal…

12 hapjes

Duur: 10 minuten

Gevulde snoeppaprika’s met tonijnsalade

Ingrediënten

• 145 gr tonijn uit blik op oliebasis (1 blikje)

• 3 eetlepels Griekse yoghurt 0% vet

• 2 theelepels ketchup

• 6 snoeppaprika’s

• 1 theelepel mosterd

• Snuf paprikapoeder

• Peper en zout

• 1 bosuitje

• 2 theelepels kappertjes

Bereiding

• Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en haal de binnenkant/zaadjes eruit.

• Laat de olie uitlekken in een vergiet en meng de tonijn met de yoghurt, ketchup en mosterd in een kom. Voeg hier peper, zout en paprikapoeder aan toe en meng met een lepel.

• Vul de paprika’s met tonijnsalade en garneer met kappertjes en fijngesneden bosui.

Bekijk ook deze recepten

Gluten- en lactosevrij bananenbrood
Gevulde paprika’s met pulled mushroom
Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Cookies