Sla schuitjes met sushirijst en tempura gamba

2 maart 2022

Sla schuitjes met sushirijst en tempura gamba

Óóit, in een ver verleden (half jaartje geleden ofzo), maakte ik sushicups van filodeeg met zalm- en tonijnsashimi, zeewier etc etc. Remember?

Dit viel, bij mij totaal onverwachts, zo ontzettend goed in de smaak bij jullie en ik zag ze vaak voorbij komen in story’s of privéberichten.

De reden dat dit soort hapjes goed in de smaak vallen, is denk ik omdat steeds meer mensen van sushi en aziatisch eten gaan houden.

Bij het bedenken van dit hapje, wist ik gelijk dat mijn vriendinnen en ik hier enthousiast van gingen worden. Het heeft namelijk ook weer iets aziatisch met die sushirijst, tempura gamba en chilisaus.

Het hapje is makkelijk te maken, fris, maar toch ook weer lekker hartig door de warme, knapperige garnaal en zoet of pittig door de saus. Zelf gebruikte ik zoete chilisaus, maar hou je van pittig? Ga dan gerust voor de hot chili. 😉

7 schuitjes

Ingrediënten

• 2 kroppen baby romaine sla

• Sushirijst +- 100 gr

• Water

• Sushi azijn

• 7 tempura garnalen

• Olijfolie

• 1 avocado

• Sweet of hot chili saus

• 4 radijses

• Furikake kruiden (of groene zak wasabicrackers verkruimelen)

Bereiding

• Kook de sushirijst zoals aangegeven op de verpakking. Hoeveel water en sushi azijn je nodig hebt, ligt eraan hoeveel rijst je gaat koken voor hoeveel personen. Dit staat op de verpakking.

• Haal de bladeren één voor één van de mini kroppen sla af en verdeel over een schaal of bord. Schep in ieder schuitje sla ongeveer 1 tot 1,5 eetlepel sushirijst.

• Laat een goede laag olie warm worden in een pan en frituur hier de garnalen om en om krokant in. Leg deze op de sushirijst.

• Snijd de avocado in blokjes en de radijs in plakjes. Verdeel deze over de schuitjes.

• Verdeel de chilisaus over de garnaal en garneer alles met de furikake kruiden.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies