Saucijzenbroodjes

19 september 2022

Saucijzenbroodjes

Met nieuwe recepten voor hapjes is het altijd spannend of het lukt. Mijn vriendinnen zijn dan vaak het testteam. Bij dit hapje wist ik echt niet of hij in de smaak zou vallen en al helemaal niet of ze wel goed uit de oven zouden komen.

Zorgen voor niets, want nadat mijn vriendinnen allemaal 3 stukjes hadden gepakt en bleven zeggen “niet normaal”, “ze zijn echt top!!”, had ik genoeg feedback gehad en wist ik dat ze online konden.

De donkere en koude dagen/avonden komen er weer aan en ik vind het een ramp, verschrikkelijk en akelig, maar ik denk hierbij wel aan gezellig met vriendinnen thuiszitten met veel zelfgemaakte hapjes en lekkere rode wijn. Het kan ook dat ik hieraan denk omdat we net 2,5 jaar corona achter de rug hebben en dat het enige is wat wij hebben gedaan, maar dan is dat maar het enige positieve eraan.

Ik wordt daar in ieder geval super blij en gelukkig van en ik denk dat ik daar 150 mee kan worden.

Met het maken en op elkaar plakken van het bladerdeeg wordt je keukenblad wat vies, maar don’t worry, want je veegt het er allemaal zo weer af.

14 saucijzenbroodjes

Ingrediënten

• 5 plakken bladerdeeg

• 1 grote teen knoflook

• 1 gele ui

• +- 200 gr half om half gehakt

• 1/3 chorizo worst

• 1 rode paprika

• 3 eetlepels zongedroogde tomaatjes

• 2 theelepels paprikapoeder

• Snufje chilipoeder

• Peper en zout

• 4 eetlepels ketjap manis

• 3 eetlepels ketchup

• 3 eetlepels sweet chilisaus + extra

• 1 ei

• 1 runderbouillonblokje

• 250 ml water

• Sesamzaadjes ter garnering

Bereiding

• Snijd de knoflook en ui fijn, de paprika in kleine stukjes en de chorizo in fijne reepjes. Bak dit samen in een grote pan met olijfolie.

• Voeg het gehakt en de zongedroogde tomaatjes toe aan de pan en bak dit even goed mee.

• Voeg nu de ketjap, ketchup, chilisaus, paprikapoeder, chilipoeder en peper en zout toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar.

• Verkruimel een runderbouillonblokje over de pan en voeg het water toe. Zet nu de deksel voor ongeveer 30 minuten op de pan en laat het even pruttelen.

• Laat alles even afkoelen

• Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en haal het papiertje eraf. Leg de plakjes naast elkaar en laat ze kort ontdooien (let op: dit gaat snel).

• Plak met je vingers de plakken bladerdeeg aan elkaar en smeer alles in met wat chilisaus.

• Schep het gehaktmengsel iets verder dan het midden in de lengte. Probeer voorzichtig de lange plak dubbel te vouwen over het gehaktmensel. Druk met een vork alle uiteinden aan elkaar.

• Zet een bakplaat met bakpapier klaar.

• Snijd voorzichtig en met een scherp mes plakjes af en verdeel deze over de bakplaat.

• Kluts een ei en smeer het bladerdeeg in met het ei. Garneer alles met wat sesamzaadjes.

• Verwarm de oven op 200 graden voor en zet de broodjes voor 20 minuten in de oven.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies