Salade met tonijn

1 september 2021

Salade met tonijn

Bijna iedere week eet ik een salade en om daarmee te variëren vind ik gewoon hartstikke leuk. Mijn recepten zijn niet altijd even gezond, maar ik vond ze tot nu toe wel allemaal lekker (en daar gaat het tenslotte om, toch?)
Dit is een goed gevulde salade met heel wat anders dan ik normaal maak. Denk aan tonijn uit blik, mango, ansjovis, avocado.
1 persoon
Ingrediënten
  • Sla (ik gebruike romana sla. Alle andere zijn ook mogelijk)
  • 1 klein blikje tonijn
  • 1/2 mango
  • 1/2 rode ui
  • 2/3 avocado
  • 1 ei
  • +- 5 cherrytomaatjes
  • Ansjovis uit een klein blikje
  • Handje croutons
  • Peper en zout
  • 4 theelepels citroensap
  • Laagje olijfolie
Bereiding
  • Meng voor de dressing de olijfolie met het citroensap en wat peper en zout. Schenk dit over of door de sla in je bord.
  • Kook je ei zo’n 9 minuten in een steelpannetje met een laagje water.
  • Snijd de mango in kleine blokjes, de ui in ringen, de tomaatjes in tweeën en de avocado in reepjes.
  • Beleg je bord met sla met alles wat hierboven staat. Verdeel daarna je tonijn en wat reepjes ansjovis over je bord.
  • Snijd je ei in vieren en leg deze ook op je bord, samen met wat croutons.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies