Ooit maakte ik al eens een salade als deze, maar dat is lang geleden en die heeft even een update gekregen.
Ik wilde graag een salade eten en vroeg mijn moeder “wat zal ik er nou eens in doen?” “Tonijn misschien?!”. Beste idee ooit, want dit is zo’n salade die én gezond is en echt méga lekker. En oja, hij vult ook goed. Opzich ook belangrijk.
Plakjes gegrilde zalm en tonijn doen het vaak goed bij mensen. Met visite een schaal ervan rond laten gaan, dan komt hij vaak niet twee keer rond de tafel. Logisch, want met wat zeewier, soja en sesamsaus is het ook gewoon mééga lekker!!
Ook deze salade is weer simpel. Geweldig toch? Voor m’n gevoel maak ik tegenwoordig alleen nog maar simpele recepten.
1 salade
Ingrediënten
• 1 krop babyromaine sla
• 3 eetlepels sojasaus
• 1 drukje honing
• +- 150 gr verse tonijn
• Peper en zout
• 1 theelepel cajunkruiden
• 5 groene asperges
• 4 radijsjes
• 2 grote eetlepels zeewiersalade
• 4 cherrytomaatjes
• Handje cashewnoten
• 1 bosui
• 1 ei
• +- 1 eetlepel furikake kruiden
Bereiding
• Pluk de blaadjes sla van de krop en verdeel deze over je bord.
• Meng de soja en honing in een bakje en roer goed door.
• Bestrooi de tonijn met peper, zout en cajunkruiden en bak deze zo’n 2 minuten aan iedere kant, zodat hij vanbinnen nog rosé is en alleen de randen goed gegrild zijn. Vouw de tonijn vervolgens zo’n 5 minuten in het folie.
• Nak in diezelfde pan de asperges met peper en zout om en om. Snijd deze vervolgens in tweeën of drieën.
• Kook ondertussen het ei zo’n 8 minuten en snijd deze in vieren.
• Snijd de radijs in plakjes, de tomaatjes in tweeën en de bosui fijn.
• Verdeel het ei, de radijs, de asperges, de cashewnoten, de zeewiersalade en de tomaatjes over je bord.
• Schenk de saus over je hele bord.
• Snijd de tonijn in plakjes en leg deze op de sla.
• Garneer alles met fijngesneden bosui en rijkelijk met furikake kruiden.