Stoofrecepten: I love them
Bij ons thuis wordt de slowcooker wekelijks gebruikt en mijn vader, moeder en broertje eten wekelijks een stoofrecept. Dat ruikt altijd zó lekker. Alleen van de geur van stoofrecepten word ik al blij.
De één eet het met aardappelen en de ander met rijst. Ik vind een combinatie geweldig, maar als ik moet kiezen, ga ik toch voor rijst. Ik zou al m’n recepten iedere dag met rijst kunnen eten. Hmmmm….
Voor deze stoof moet je wel geduld hebben, maar je hoeft er niet naar om te kijken. De slowcooker (of pan) doet z’n werk.
Wil je het proces versnellen? Kook de zoete aardappel dan alvast 7-8 minuten, snijd dan pas in blokjes en voeg daarna toe aan de slowcooker/pan. Dan zijn de aardappelstukjes na 4 uur al zacht, in plaats van na 6. 😉
4 personen
Duur: 35 minuten bereiding + 4-6 uur in de slowcooker
Runderstoof met zoete aardappel
Ingrediënten
- 750 gram magere runderlappen
- 2 teentjes knoflook
- 3 gele uien
- 1 rode peper
- 1 rode paprika
- 2 zoete aardappelen
- Klont boter
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 runderbouillonblokje
- 3 kruidnagels
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 300 ml water
- 1 laurier blad
- Peper en zout
Bereiding
- Snijd de magere runderlappen en zoete aardappelen (geschild) in kleine blokjes. Snijd vervolgens ook de knoflook, rode peper (zonder zaadjes) en uien fijn. Let op: snijd de runderlappen in stukjes van ongeveer 3 bij 3 cm!
- Smelt een klont boter in de pan en bak daar het vlees in. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
- Nadat het vlees kort gebakken (dichtgeschroeid) is, houd je dit apart in een kommetje en bak je de ui, knoflook en rode peper in diezelfde pan.
- Snijd de rode paprika fijn en voeg ook deze, samen met een grote eetlepel bloem, toe aan de pan. Laat dit een paar minuten bakken.
- Je kan de ketjap manis, paprikapoeder, kerriepoeder, kruidnagels, basterdsuiker, het water, het bouillonblokje, het vlees, het laurierblad en de zoete aardappel kunnen daar nu ook bij.
- Bestrooi met flink wat peper en zout.
- Giet alles over in de slowcooker en laat dit voor 6 uur, op de hoogste stand pruttelen. LET OP: Wanneer je de zoete aardappel vóóraf al 7-8 minuten kookt, kan het ook in 4,5 uur!
- Giet de stoof weer over in een andere pan en laat dit nog even pruttelen.
- Mocht je het hierna nog niet dik genoeg vinden, kun je wat bloem met water mengen en dit toevoegen aan de pan.
- Serveer met rijst of aardappelen.
- Bekijk hier de video!