Rood wit blauw slof

20 juni 2024

Rood wit blauw slof

Hoé leuk ziet deze eruit? Dit is toch te leuk om te serveren tijdens een wedstrijd van het Nederlands Elftal tijdens het EK? Ik hou ervan!!

Dit recept is eigenlijk heel makkelijk, want de toppings zijn alles behalve moeilijk, maar dit lust iedereen. Een slofbodem is namelijk geweldig.

Ik weet zeker dat al je gasten versteld zullen staan, als jij deze taart serveert voor, tijdens of na een wedstrijd.

Deze smaakt overigens ook goed tijdens een wedstrijd van een andere club haha.

Ik kijk de wedstrijden op alle dagen ergens anders en met andere mensen, maar tijdens Nederland – Oostenrijk zit ik in het vliegtuig. Waah!!!

10 personen

Duur: 4-5 uur (in totaal)

Rood wit blauw slof

Ingrediënten

Voor het deeg:

• 250 gr bloem

• 5 eetlepels kristalsuiker

• 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

• 1 ei

• Sap van een halve citroen

• Snuf zout

• 1 zakje bakpoeder

• 180 gr boter

Voor de spijsvulling:

• 200 gr amandelspijs

• 1 theelepel citroensap

• 1 ei

Voor de topping:

• 250 ml slagroom

• 8 gram klopfix (1 zakje)

• 4 eetlepels kristalsuiker

• 1 theelepel vanille aroma

• 4 eetlepels blauwe bessen

• 8-10 aardbeien

• 150 gr Dr. Oetker banketbakkersroom (melk voor nodig)

Bereiding

• Meng alle ingrediënten voor het deeg en voeg als laatste de boter toe. Kneed totdat je een grote deegbal hebt en laat deze in wat huishoudfolie een uur rusten in de koelkast.

• Strooi wat bloem over het keukenblad en rol het deeg uit. Wees niet zuinig met bloem, want het deeg zit snel vast aan het keukenblad en dat is niet de bedoeling.

• Druk het deeg in een quichevorm (of anders bakvorm) en druk de randen goed aan, zodat die heel dun zijn. Deze zetten heel erg uit in de oven.

• Meng de ingrediënten voor de spijsvulling in een kom en smeer dit op de bodem van de taart.

• Zet de taart nu voor 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Als de taart uit de oven komt, haal je de hem gelijk uit de vorm. Let op: de bodem is nu nog heel zacht.

• Klop voor de topping de slagroom stijf met de klopfix, suiker en vanille aroma.

• Meng voor de banketbakkersoom nu het poeder met melk (zoals aangegeven op de verpakking). Klop stijf en schep dit op de afgekoelde slof.

• Maak nu 3 “lagen” op de taart van boven naar beneden. Eerst wat aardbeien, daaronder slagroom en daaronder blauwe bessen.

Bekijk ook deze recepten

Spaanse mosselen
Beschermd: Back to school sandwich
Pan lasagne
6 favoriete broodjes
Cookies